2015. augusztus 2., vasárnap

Innen-onnan




Belgium



Az összes európai közül a belgák adója a legmagasabb (a Molinari gazdasági intézet 2015-ös osztályozása) Az intézet az EU 28 országára kiszámolt "Tax Freedom Day" alapján jut erre a következtetésre. Az “adófelszabadulás napja” azt a napot jelöli, amelyen adóink fizetését «abbahagyjuk» és nekiláthatunk végre, hogy profitáljunk fizetésünkből. Meglepetés nincs, Belgium öt éve mindig utolsónak éri el a dátumot, tehát a dolgozók a bérekhez képest a legtöbb adót fizetik, megelőzve Franciaországot és Ausztriát (előbbiben júl. 29., utóbbiban júl. 25. az «adó alóli felszabadulás napja». Magyarországon júl. közepére esik).


Berlin



Szombaton Berlinben többezren tiltakoztak a Fridrichstrassén, az igazságügyi minisztérium előtt az alapvető sajtó- és szabadságjogok védelmében. A szövetségi hivatal feljelentett két újságírót, akik a «Netzpolitik»-on publikálva két cikket idéztek a parlamenti bizottság szigorúan titkos jelentéséből. A jelentés az Internet, a szociális elektromos sajtó figyeléséről szól.  

Itthon


Hátrányos megkülönböztetés miatt kapott másfél millió forint bírságot a móri Benteler Autótechnika Kft. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozata szerint a cég megkülönböztetést alkalmazott két roma emberrel szemben. A két férfi nem kapott állást, a szóbeli fordulón kiestek a jelentkezők közül, vélhetőleg a barna bőrük miatt. Olyan indokokkal utasították őket vissza, amiket később az EBH nem ismert el felmentő okként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.