2015. november 7., szombat

Comme ci comme ça...


·    Hogy vagytok ott fent, a Pasa Park lakói? Rogánon és Vargán kívül itt lakik Puskás András, aki alpolgármester volt Rogán belvárosi polgármestersége idején, a trafikok üzemeltetésének elnyerésében és közbeszerzési pályázatokon sikeres Csetényi Csaba. A többi lakó közt is akadnak még befolyásos és híres emberek, így gázcéges vezető, sorozatszínész és bankár. Sok a fűtött közös terük, mint például a teremgarázs, de a lakóparkban van uszoda, szauna és fitneszterem is. Mit spóroltak meg eddig a 2013-ban indult rezsiháború óta?

-       a szemétdíjon több mint 243 ezer forintot, a víz- és csatornadíjon közel 430 ezer forintot,
-       a gázon pedig egészen pontosan 2 480 247 forintot takarítottak meg.
·          
·  És hogy vagyunk itt lent? Ma nyolcszázezer-egymillió munkavállalót minimálbéren dolgoztatnak. A 105 ezres minimálbérből a munkavállalók több mint 36 ezer forintot fizetnek be adók és járulékok címén, míg a munkáltatóknak egy ember további csaknem harmincezer forintba kerül. 2010 óta – amikor a közterhek a jelenleginek a felét sem érték el – a minimálbér több mint 31 ezer forinttal nőtt, de ebből a foglalkoztatottaknál mindössze nyolc és fél ezer maradt.
·          
·     Hát a gyerekek? Magyarországon mintegy 36–54 ezer gyerek éhezik rendszeresen, több mint 200 ezer pedig időnként nem jut megfelelő mennyiségű élelemhez (az európai átlagértékek duplája)., A közétkeztetés biztosítása részükre különösen fontos lenne, nemcsak az iskolai időszakban, de a tanítási szünetek idejére is. Az országgyűlés népjóléti bizottságának hétfői ülésén a Fidesz-KDNP képviselői váratlanul szembefordultak a civil kezdeményezéssel, így a nélkülöző gyerekek téli szünetre vonatkozó étkeztetéséről szóló határozati javaslat ezen az úton nem kerülhet a parlament elé. Mindössze 3 milliárd Ft-ba kerülne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.