2015. november 14., szombat

Támadások Párizsban

Természetesen mind, a közel-keleti háborúban résztvevő ország kormányfője (több mint 80) «sokkolt állapotba került» és krokodilkönnyeket hullat…







Ami engem különösen sokkol, először is a sajtó, amely újból talált magának egy lerágott csontot. A (névtelen vagy rosszhírű) «szakértők azt mondják…», ismételgetik az újságírók. Hogyan lehet hinni, hogy ilyen aktusoknak soha nem érhetik azt az országot, amely a világ harmadik legnagyobb fegyverkereskedője? Amely más országokat bombàz? Hogyan nem lehet megérteni, hogy ilyen gyalázatos tett nálunk is megeshet, ha ez mindennapos Libanonban, Gázábanm Pakisztánban, ami persze nem érdekli a világot… Miért nem vesszük tudomásul, hogy a dzsihadisták sorait gyarapítjuk politikusaink stupiditása által, akik minden jövőtől megfosztják a marginalizált fiatalokat azt az egyetlen lehetőséget hagyva, hogy ebbe az ostoba küzdelembe keveredjenek. Hogyan, hogyan, hogyan… annyi dologról fell kellene tenni a kérdést…. De persze én azokra az ezrekre gondolok, asszonyokra, gyerekekre, férfiakra, akik a semmiért haltak meg Gázában, Libanonban, Szíriában, Afganisztánban, Irakban és máshol... és persze a tegnap megölt francia ártatlanokra is.” (J-C Challe)

”A Nyugat azt gondolja, hogy folytathatja a diktatúrák létrehozását és megszüntetését saját geopolitikai és gazdasági érdekei szerint. De NEM, semmiféle legitimitásunk nincs, sem isteni, sem nemzetközi jogi arra, hogy országokat bombázzunk, nyomorba és elkeseredésbe döntsük családok millióit! A migráció és a sokezer halott ugyanúgy, ahogyan a támadások is – csak következmény. Kormányainké a felelősség. A közel-keleti destabilizációs folyamatot az USA kezdeményezte, elsősorban saját tőkéskörei javára. Európa melléállt, Európa fizeti a számlát”. (B. Mary)

”Hagyjuk abba Észak-Afrika (és más területek) fosztogatását, népeinek gyilkolását – és a terrorizmus eltünik. Sarkozy Líbiát földi pokollá változtatta, ahol a «szakállasok» lettek a király. Aztán csodálkozunk, hogy a bumeráng visszaüt?” (F. Visconti)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.