2015. december 27., vasárnap

Az a rémes 2015 …

1./ Magyarország: (a nem kifejezetten “balos”) Melegh Attila a Történelemtanárok Egyletében a migrációról https://www.youtube.com/watch?v=7CFtg22uu44 és https://www.youtube.com/watch?v=kWcpDpmuNJE

 

2./ Több mint 19 milliárd forintot ad multiknak a kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dec. 17-én. Támogatásban részesül három autóipari vállalat - a német Bosch, az indiai SMR, és a japán Exedy Dynax -, valamint a svájci Interspan Faipari Kft., továbbá három magyar cég, a könnyűfémöntéssel foglalkozó Ecseri Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a baromfivágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good Termelő és Kereskedelmi Kft. és az MCS Vágóhíd Zrt. A cégek összesen 2015 munkahelyet hoznak létre, ami munkahelyenként majdnem 9 és fél millió forintot jelent, 2 millióval többet a korábbi multitámogatásnál. Karácsony napján bejelentették, hogy 20 milliárd jut az Eximbank feltőkítésére. Mi lenne, ha a Fidesz nem volna a multik és bankok esküdt ellensége?

4./ Az 55 ezer eurokratának kellemes a karácsonya, többezer euró évvégi prémiumot kapott, január 1-től 2,4%-os béremelést. Az európai polgároknak összességében 100 millióba fog kerülni, írja a The Times. A statisztikai adatok kimutatják, hogy 2000 és 2010 között az európai intézményeknél dolgozói állomány több mint 62%-kal emelkedett. Munkaidejük korábban heti 37,5 óra volt, aztán 40 lett. Eddig sem volt könnyű kitölteni, az internetes játékokat hamar meg lehet unni…de ennyi pénzért???  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.