2009. március 10., kedd

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértésének elvei

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése szembefordul az IMF és Világbank strukturális kiigazítási terveivel, a népek valódi kifosztásának eszközeivel, melyek a társadalmi deregularizációra kötelezik mindenütt, a közszolgáltatás likvidálására, a privatizációra és az eddig elért szociális jogokat megkérdőjelezésére.
A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése harcol a munkásmozgalom politikai függetlenségéért és állami vagy vállalati intézményes integrációja ellen. Küzd a munka törvénykönyve védelmében és a kollektív szerződésekért, szemben a nyílt globális gazdasági nevében gyakorolt deregularizációval (a szabályozás elvetése) és „rugalmas munkavégzéssel”.


1. Harc a munkahely jogszabályi garanciája elérésére.

2. Harc a privatizációs törvények ellen és a köz ellenőrzésének bevezetésére a gazdasági tevékenység felett.

3. Harc az összes szakszervezet- és munkásellenes törvény eltörléséért, a munkásosztály összes elért eredményének védelméért.

4. Harc a kizárólagosan tagjai érdekében cselekvő független szakszervezeti mozgalomért.

5. Harc a mindenkit érintő orvosi és szociális ellátásért, s ingyenes oktatásért minden szinten.

6. Harc az ifjúság speciális jogaiért, a tanulmányok végeztével azonnali munka eléréséért, minden fiatal család számára méltó lakhatásért.

7. Harc a nők speciális jogaiért, az anyák számára garanciákért és könnyebbségért a gyereknevelésben.

8. Harc a nyugdíjak és szociàlis háló állami rendszerének létrehozásáért, mely méltó életet biztosít az idősek és dolgozni képtelenek számára.

9. Harc a nemzeti szuverenitásért, a ma megsemmisítés alatt álló munkásjogok és garanciák jogrendszerének nemzeti kereteiért.

10. Harc az országok NATO, IMF, Világbank, Európai Unió intézményeinek való alárendelése ellen.

11. Harc a békéért a világban, a balkán-dunai térségben a NATO berendezkedése ellen, a külföldi csapatok visszavonásáért.

12. Harc minden kisebbség általános és speciális jogai védelméért.

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése nem szándékozik egyetlen nemzeti vagy nemzetközi szervezet helyébe lépni, sem versenyezni vele. A Nemzetközi Egyetértés találkozási pont akar lenni a munkásérdekeket, demokratikus szabadságjogokat védő összes aktivista számára, hogy nézeteiket ütköztetni tudják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.