2010. február 2., kedd

Államosítás! Számonkérés! Munkahelyteremtés!

„Az egyetlen baloldali párt!”



Váltsuk le a kormányt a mostani választásokon! Az MSZP és az SZDSZ felbecsülhetetlen károkat és mérhetetlen szenvedést okozott a magyar embereknek. A tőkések, a gazdagok egyre jobban élnek. Mi egyre szegényebbek vagyunk, a bankok meg egyre gazdagabbak.

Nem elég a kormányt leváltani! A Fidesz most változást ígér, de ettől nekünk nem lesz jobb. Új értékeknek, új embereknek kell bekerülniük a politikába. Ha nem lesz ott a Munkáspárt, megint a dolgozóval fizettetik meg a válság árát.

Rákényszerítjük a tőkést, a kormányt, a parlamentet, hogy az ország kenyeréből nagyobb szeletet kapjunk. Az elmúlt húsz évben bebizonyosodott, nem az állam a rossz gazda, hanem az a baj, hogy tolvajok vannak az ország élén. Számon kérjük, s a legszigorúbb büntetést szabjuk ki a lopáson és korrupción kapott politikusokra, állami cégek vezetőire. Államosítjuk az áram-, gáz- és vízszolgáltatókat, a Molt, az OTP-t, a nagybankokat, elvesszük a kedvezményeket a multiktól, viszont minden lehetőséget megadunk a hazai kis- és középvállalkozónak. Az államnak kell munkahelyeket teremtenie és megvédenie az embereket a bankok kilakoltatásai ellen. Ez nélkülünk, a Munkáspárt nélkül nem megy!

Visszavesszük, ami a miénk

· A privatizáció nem volt más, mint lopás. Állami tulajdonba vesszük a privatizált erőműveket, a villamos áram- és gázszolgáltatást. Leállítjuk a vízkincs privatizációjának előkészítését.

· Államosítjuk a Molt, mert kizárólag részvényesei érdekeit tartja fontosnak, önkényesen emel üzemanyagárat és kockáztatja a biztos ellátást.

· Államosítjuk a nagybankokat, elsősorban az OTP-t, mert kizsigerelik a lakosságot, egymás között alkudnak meg a lakosságra kiszabott hitelről és betéti kamatokról. A lakossági hitelekkel és befektetésekkel foglakozó állami bankot hozunk létre. A magánbankok feletti állami ellenőrzést kiszélesítjük.

· Államosítjuk a vasúti teherszállítást, és megakadályozzuk a Posta, a Volán, a BKV, a helyi közlekedési cégek és az egészségügy további privatizációját.

· Az államosítás azt jelenti, hogy azon az áron vesszük vissza a vállalatokat, amennyiért annak idején privatizálták őket. Azóta volt infláció és költöttek is a cégekre, de arányaiban többet kerestek az üzleten.

· Az államosítás nem jelent padlássöprést. Mi megvédjük a magyar kis- és középvállalkozót a multi ellen.


Megvédjük a magyar gazdaságot

· A magyar érdekeket védő és érvényesítő gazdaságpolitikát vezetünk be. A magyar minisztériumok számára kötelező lesz magyar árukat rendelni.

· Megvonjuk a multik adókedvezményét.

· A multik lejáró szerződéseit – ha Magyarország érdekei úgy kívánják - nem hosszabbítjuk meg.
· A külföldi vállalatok állami támogatását megszüntetjük. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozók támogatására fordítjuk.

· Radikálisan csökkentjük a magyar kis- és középvállalkozók munkáltatói terheit, hogy még több embert foglalkoztathassanak, emberhez méltó bérekért.

· Állami bérlakás-építési programot indítunk. Újjászervezzük a magyar feldolgozóipart. Más programokkal is fejlesztjük a gazdaságot.

· Állami tervezési központot állítunk fel. Ez hangolja össze a különböző érdekeket, képviseli a nemzeti érdekeket, védi az embereket a piaci önkénytől.

· A kiaknázható bányákat újra megnyitjuk. Előnyben részesítjük a napenergia, a szél- és vízenergia és más az alternatív források felhasználását.

· A környezetvédelmi szabályokat be nem tartó cégeket megszüntetjük. Megakadályozzuk, hogy hazánk a tőke szemétlerakója legyen.


Visszaállítjuk a magyar mezőgazdaság függetlenségét

· Visszaállítjuk Magyarország függetlenségét az élelmiszerellátás terén. Korlátozzuk a multik jelenlétét a kereskedelemben.

· Elősegítjük a szövetkezeti mozgalom újbóli fellendítését. Megszűntetjük a szövetkezetek földvásárlását akadályozó törvényt. Fellépünk a nagybirtok-rendszer kialakulása ellen.

· Megvédjük a magyar földet. Megszüntetjük a zsebszerződéseket.

· A megműveletlen földeket visszavesszük.

· Fellépünk a mezőgazdasági feketemunka ellen, megvédjük az agrárproletárok érdekeit

· Állami erdőtelepítéseket indítunk. Megvédjük az állami erdőgazdaságokat a további privatizációs kísérletektől. A magánkézbe került természeti értékeket, erdőket, réteket, tavakat haladéktalanul államosítjuk.

· Visszaállítjuk a hazai állatállományt az 1989 előtti színvonalra, és mennyiségre.

· Szilárd felvásárlási árakat vezetünk be.


A válságért azok okozói fizessenek

· Luxusadót vetünk ki a százmilliomosokra és a milliárdosokra! Luxusadót az uszodás villákra, magánkastélyokra, luxusautókra.

· A személyi jövedelemadót progresszívé tesszük. A kis jövedelműek adóterheit csökkentjük, a nagy jövedelműeket jobban megadóztatjuk.

· Elbocsájtási moratóriumot vezetünk be a válság idejére.

· Lakbérkedvezményt vezetünk be a munkanélküliek és a fiatalok számára. Visszaállítjuk a szociálpolitikai kedvezményeket.

· Megtiltjuk, hogy a kölcsönök nem fizetése miatt bárkit is az utcára tegyenek.


Felelősségrevonás

· Magyarországot az elmúlt húsz évben nem általában lopták szét, konkrét felelősök vannak. Ők a bíróság előtt fognak felelni tetteikért. A tolvajoknak nem a parlamentben helyük, hanem a börtönben.


· A sikkasztási, a korrupciós ügyek elkövetőire a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabja ki a bíróság! Az életfogytiglan nem csak az életellenes, hanem a gazdasági bűncselekményekre is vonatkozzon!


· A Magyarország számára előnytelen privatizációs szerződések állami aláíróit, jóváhagyóit visszamenőleg büntetőjogi felelősség alá vonjuk. Bizonyított esetben vagyonukat az állam elkobozza.


Rendet teremtünk

· Új alkotmányt kezdeményezünk. Az új alkotmány védje a tisztességes munka becsületét! Tegye ellenőrizhetővé a hatalom minden intézményét!

· A parlament létszámát 150 főre csökkentjük.

· A választók folyamatosan ellenőrizhetik parlamenti és önkormányzati képviselőiket, s ha elégedetlenek velük, visszahívhatják őket.

· A pártok nem kapnak állami támogatást, éljenek tagdíjakból, az egyéb pénzbevételeket a számvevőszék szigorúan ellenőrizni fogja!

· Megszüntetjük a csalásra alkalmas „kopogtatócédula” gyűjtésének rendszerét. Új választási törvényt alkotunk, amely egyenlő esélyt biztosít a választásokon induló pártoknak.

· A televíziókban, rádiókban nem lesz fizetett politikai kampány, az óriás plakátokat se vehetik bérbe pártpropagandára. Ugyanannyi esélyt kap minden párt.

· Zérótolerenciát hirdetünk a hatalommal való visszaélésre. Szigorú rendet teremtünk a közéletben.

· Az állami szervek kötelesek minden információt megadni a választóknak, s az interneten nyilvánosságra hozni. Az államtitkok körét minimálisra korlátozzuk.

· Minden törvényt szakmai és társadalmi vitára bocsátunk. A társadalom nagy részét érintő kérdésekben országos és helyi szinten rendszeresen népszavazást tartunk.

· Megteremtjük a bíróságok függetlenségét.

· Átszervezzük és megerősítjük a rendőrséget. Csökkentjük a bürokráciát, kevesebb lesz a vezető, viszont több rendőr lesz az utcán. A rendőrt tisztességesen megfizetjük, és megvédjük minden támadással szemben. Az önkormányzatok beleszólhatnak a helyi közbiztonsági feladatokba. Segítjük a polgárőrségeket.

· Valóságos harcot hirdetünk a faji megkülönböztetés, a cigányellenesség és az antiszemitizmus ellen. Megszüntetjük társadalmi és gazdasági gyökereit, a szegénységét, a nyomort. A cigányságnak munkát és iskolázási lehetőséget teremtünk. A törvény előtt mindenki egyenlő, cigány és magyar egyaránt.


Munkát és tisztességes fizetést biztosítunk

· Mindenki számára lehetővé és kötelezővé tesszük a munkát. Ennek érdekében az állam fog munkahelyeket teremteni, közmunka-programokat indítani.

· Új munkatörvénykönyvet és szakszervezeti törvényt vezetünk be. Nagyobb védelmet adunk a dolgozóknak, több jogot kapnak a szakszervezetek.

· A minimál bér havi 100 ezer forint lesz, a maximum bér havi egy millió!

· Szigorúan ellenőrizzük, hogy 8 óra munkaidő 8 óra legyen! Vasárnap minden üzlet és bevásárlóközpont zárva lesz.


Esélyt adunk a magyar fiataloknak

· Minden gyermek számára ingyenes bölcsődei és óvodai ellátást, illetve napközi otthonos ellátást biztosítunk.

· Visszaállítjuk az eredeti GYES és a GYED intézményét. A GYES-en lévőknek lehetővé tesszük az otthon végezhető távmunkát.

· Minden fiatalnak alkotmányos joga lesz az első munkahelyhez és az első lakáshoz. Ennek érdekében nagy beruházási programokat indítunk, szociális bérlakásokat, utakat, vasutakat építünk, fejlesztjük a falusi turizmust.

· Az oktatást kiemelt állami feladatnak tekintjük. Magyarország erre költi majd a megtermelt jövedelem legalább 10 százalékát.

· Az oktatás anyagi támogatásának lényeges szempontja legyen az egész életen át tartó tanulás programjainak segítése.

· Egységes érettségit, egységes egyetemi felvételit vezetünk be, kilépünk a bolognai rendszerből.

· A magyar nemzeti gazdaság céljait szolgáló szakképzést teremtünk. A szakképzést összehangoljuk az ország fejlesztési programjaival, tényleges kenyeret adunk a fiatal kezébe.


Élhető időskort biztosítunk szüleinknek, nagyszüleinknek

· A nyugdíjkorhatár emelését leállítjuk. A nőknél 55 év korban, a férfiak 60 év korban mehetnek nyugdíjba.

· Visszaállítjuk a nyugdíjasok kedvezményeit, amelyeket a válságra hivatkozva elvettek.

· Az egyedül élő időseknek lakóotthonokat építünk.


Az egészségügy állami ügy marad

· Az egészségügy állami és önkormányzati tulajdonban marad. Mindenfajta privatizációs kísérletet leállítunk.

· Az egészségügy részesedését a GDP-ből 10 százalékra emeljük.

· A gyógyszergyárakat rákényszerítjük az extraprofitjuk csökkentésére, elérjük, hogy a gyógyszerek olcsóbbak legyenek.

· A befizetett társadalombiztosítási járulékot az egészségügy céljaira költjük.


A külpolitika Magyarországot fogja szolgálni

· Nem a NATO-t és az Európai Uniót szolgáljuk, hanem a nemzet érdekeit!

· Az Európai Unióban érvényesítjük nemzeti érdekeinket. Ha az Európai Unió erre nem hajlandó, megvizsgáljuk kilépésünk lehetőségét.

· Kilépünk a NATO-ból, hazahívjuk külföldről a magyar katonákat, Magyarország semleges lesz.

· A NATO érdekekeit szolgáló zsoldos hadsereg helyett, Magyarország védelmére képes honvédséget teremtünk. Szükség esetén – más demokratikus európai államokhoz hasonlóan - visszaállítjuk a sorkötelezettséget.

· Támogatjuk a népek egyenlőségén alapuló többpólusú világrend kialakulását.

***

Ha ezt akarod, támogasd a Munkáspártot, szavazz a Munkáspártra!

Ezt a programot nem lehet a Munkáspárt nélkül megcsinálni.

Ezt a programot csak a Munkáspárttal lehet megcsinálni.

Mi nem a tőkések, nem a milliárdosok, mi a dolgozó emberek pártja vagyunk!

A Munkáspárt az egyetlen baloldali párt!



Küld tovább mindenkinek, hogy megtudják, van akire számíthatnak.

1 megjegyzés:

  1. Jobbnál jobb, szebbenhagzóbbnál szebbenhangzóbbak a pártprogramok. Az MKMP programja csak egy a sok közül, olyan, mint a pártoké mind, a "rettenetes tagság" révén csak jól hangzó választási gumicsonttal rendelkezhetnek! Hiszen más a párt tagsága és az MKMP központja, rettenetes nyugdíjas tagsága és hirdetménye. Nyugdíjas klubjai révén az MKMP azoktól a politikai erőktől nem különbözik, amelyek jól hangzóak, de üresek az ígéretei és éppen a párttagsága miatt megvalósíthatatlanok. Az MKMP a kapitalizmus viszonyai közötti választási utópisztikus programjával - amely mögött nincs ifjúsági mozgalom, csak agg, begyepesedett, vaskalapos, helyi gondolkodás és az eszme különbözősége-, JÓHANGZÁSÚ PROGRAMJÁVAL gyakorlatilag EGY SKANZENPÁRT.

    Józan ember most olyan pártra szavaz, amelynek tündöklése és bukása nyilvánvaló realitás, de amely magában hordozza egy igazi baloldal létrejöttét, a jövő forradalmi mozgalmát, szellemiségét Magyarországon.
    Most, holtponton, bizalmi válságban van a munkásmozgalom, senki nem felelős semmiért, nem áldoz egyéni haszon sejtése nélkül, és nem lehet hős senki, hiszen az egoizmus a trendi. Individuális, okoskodó társadalomban a munkás is okos és megosztott. Ennek kárát látnia kell, és áldozatokat kell a helyzetnek szülnie. Súlyos áldozatokat.
    Mi nem szavazunk!
    Nincs olyan politikai erő, amely ne küzdene azzal az alapvető ellentmondással, amely 1968 óta rabláncra fűzi a dolgozók tömegeit.
    Nem szavazunk, gondolkodunk, hogy a jövőnkre hogyan hassunk!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.