2010. február 19., péntek

Levél a PSZ kongresszus résztvevőihez

Pedagógus Szakszervezet Kongresszusa
Fáklya klub (Csengery utca)
Tarnay Attila levezető elnök részére

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Kongresszusi Tagok !

Üdvözletünket küldjük Magyarország egyik legnagyobb, legfontosabb dolgozói érdekképviseleti szervezete, a Pedagógus Szakszervezete legmagasabb szintű döntéshozó szerve tagjainak.
Önök roppant fontos döntések előtt állnak.
Végső soron az a kérdés, megtisztulhat-e a szakszervezet, folytathat-e valódi független politikát a pedagógusok, az ifjúság érdekében ezekben a különösen nehéz időkben.
Ez rejtőzik a személyeskedések, Pécsi Ágnes folyamatos támadása mögött. Erre utal a taglétszám csökkenése, volt kollégáimmal és némely szakszervezeti bizalmival folytatott beszélgetés, mely mind azt támasztja alá, hogy a PSZ jelenleg nem felel meg ezeknek az elvárásoknak. A PSZ elnökasszonya elzárkózott azon javaslat elől is, hogy független megfigyelők vegyenek részt ezen a kongresszuson, holott ez nyilvánvaló segítséget jelentett volna a tisztánlátás, a tisztázás érdekében. Önök tudják jól, hogy az oktatás problémái a jövőben még inkább rá fognak nehezedni a társadalomra. Költségvetési elvonások, bércsökkentés, munkanélküliség várható - a társadalmi feszültségek növekedésével párhuzamosan. A megsokszorozódó támadások elleni védekezés azt követeli, hogy állami és politikai szervektől független, harcos, a dolgozói érdekeket következetesen képviselő szakszervezet álljon a pedagógusok mellett, s Önöknek ebben az irányban kell lépéseket tenni.

Kívánjuk, hogy e fontos feladatnak eleget tudnak tenni, jó munkát a Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértésének magyar aktivistái nevében:

(név)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.