2010. március 26., péntek

Nyílt levélre nyílt válasz

A választásokon való távolmaradás konkrétan azt jelzi, hogy az állampolgár nem érzi magát érintve, nem talál számára megfelelő pártot, mindegyiktől egyformán undorodik. Az áprilisi választásokon a szavazók közül számosan így érzik magukat és nem akarnak senkinek semmiféle mandátumot adni, sőt azt sem, hogy rájuk hivatkozva folytatódjék a színjáték!
Azzal vádolni/zsarolni ezeket az embereket, hogy ez a demokratikus magatartás egyenlő a szélsőjobb, stb.támogatásával egyszerűen nem igaz, határozottan vissza kell visszautasítani. Különös csúsztatás, hogy az MSZP mellett kampányolnak az aláírók (a kisebb rosszként) – talán így kell megjutalmazzuk az agyba-főbe privatizálásért, a nagytőke kiszolgálásáért, a korrupt rendszer kiépítéséért?
Igaz, az említett három kis pártnak alig van esélye. De nem is lesz soha, ha ezzel az indokkal nem szavaz rájuk soha senki! Emlékezzünk, sehol, egyetlen párt sem úgy született, hogy rögtön helyet kapott volna az országgyűlésben.
Baloldali barátaink egyetlen szóval nem említik sem a valódi (ha úgy tetszik: szélső-) baloldali összefogás szükségességét, sem azt, miért maradt el. Nem létezik számukra a (Kommunista) Munkáspárt sem, mely nyilván jelentősebb ellenség, mint teszem az MDF...
Az MSZP-Fidesz-Jobbik ugyanazon kutya kölykei. Márc. 25-i jelentés: «az Európai Bizottság szerint az államháztartás hiánya jövőre az uniós ajánlásoknak megfelelő küszöbérték, a GDP 3 százaléka alá kerülhet és 2,8 százalék lehet. Az uniós végrehajtó testület (…) fontosnak tartja a kiadások további csökkentését a közigazgatás folytatódó reformjával és a veszteséges vállalatok helyzetének kezelésével szerkezeti reformok útján. Ugyancsak sürgeti az idei hiánycél tartását a kiadások szigorú ellenőrzésével és – szükség esetén – a tartalék befagyasztásával.» Ugye, tudjuk, hogy mit jelent ez. Megszorításokat, megszorításokat és megszorításokat. Eddig MSZP-többséggel, eztán meg több-kevesebb Fidesszel és Jobbikkal. Csak a stílus változik a húsosfazék körül ...
Antifasiszta meggyőződésünknek inkább azt kellene diktálnia, hogy semmiképpen ne szavazzunk olyan pártra, mely magát baloldalinak hazudva közelebb vitt minket a barbársághoz. A józan ész nem kívánja, hogy megint az a politikai megfontolás (taktikázás) vezessen meg bennünket, ami már igen régen elkezdődött és úgy tűnik, soha véget nem ér.
Ne szavazz olyan pártra, mely eljátszotta a bizalmadat, vagy azt soha meg se szerezte, megteremtette a fasizálódás lehetőségét, a bőrödre játszik, legyen az MSZP, Fidesz, MDF, Jobbik! Egyiknek sincs semmi köze a dolgozókhoz, mind a tőkét szolgálja!
Szavazz a hozzád legközelebb álló, akár esélytelen kis pártra , a hatalomtól legmessszebbre állóra, s ha nincs ilyen, maradj otthon! Ezzel tudasd az uralkodó politikai osztállyal, hogy nem hagyod becsapni újból magad!

2 megjegyzés:

  1. Az javaslatom:
    - Ahol van egyéni ZB jelölt ott szavazzatok rá.
    - Ahol van a 3 nagyon (FIDESZ, MSZP, JOBBIK) kivül más területi lista szavazzatok arra,
    - Ahol csak a 3 nagyra lehet szavazni ott menjeletek el szavazni és érvénytelen szavazat leadásával fejezzétek ki ellenvéleményeteket.

    Ez a taktika kifejezi a felkínált 3 alternatíva mindegyikének elutasítását, de azt is hogy nem vagy közömbös a közügyek a politika iránt és a lehetőségekhez képest csökkenti a várható FIDESZ győzelem arányát.

    VálaszTörlés
  2. Ma Magyarországi viszonylatban a baloldaliság, mint érték devalválódása, már nem kérdéses. Az igazi kérdés, hogy;
    - a munkásmozgalom, azon belül a marxizmus-leninizmus, mint eszme, medig lesz a filantróp, középosztálybeli emberek keftelése, eszköze a baloldaliságba csomagolt egoizmusnak;
    - miért nem érvényes Lenin, Mi a teenő munkájának szellemisége, vajon miért nem látják be az értékes szürkeállományban azt, hogy ma időszerűbb, mint valaha;
    - hogyan egyeztethető össze, hogy valakik a félelempolitika okán választásnak nevezzenek olyan szavazást, amely során csak a kizsákmányoló és kizsákmányoló között van és lehetséges választás;
    - hogyan gondolja, gondolhatja valaki, hogy az MSZP, amely helytartként szolgálta ki az IMF, az EU érdekeit, teremtett, konzervált szociálfasizmust, az egoizmus magas szintjét képviselte 8 évig, és a saját baloldali platformát se vette figyelembe, most más lesz, a keményebb kapitalista viszonyokban;
    - mit gondol az, aki csak retteg (pl.holocaustól), és történelmietlen, hogy a nép nem tudja, a fasizmus a kapitalizmus keményebb formálya?

    Nos, ha az MSZP -ben 8 év alatt nem erősödött kellően a történelmi felelősség tudata, eközben megágyazott közvetve és közvetlenűl a szociálfasizmusnak, ez mind a palackból magának az ördögnek a kiengedése lett. Ettől az már nem változhat, hogy eggyel, kettővel több szavazata lesz, de a tendenciák megállíthatatlanná váltak.

    Nem szabad tehát vízionálni, az újfent történelmietlenség. A felelősséggel nem a szavazóknak, hanem főleg a baloldali politika "csinálóknak", az egykezes irányítóknak, a történelmietlen történészeknek kell szembenézni.

    Ez a felhívás, nem több mint a szavazókra való felelősség áthárítás, pedig a 8 év alatt a nem, és másra szavazóknak volt hangjuk, az úgynevezett tiborcok hangján.

    Aradi Pál.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.