2010. március 19., péntek

Vannak boldog nyugdíjasok is…

Ha egy évet ledolgozol itt, már havi 922 euróval nő a nyugdíjad. Ha ötöt, akkor 4 728-cal, persze a rendes nyugdíjad mellett. 16 éves munkaviszony pedig meghozza a maximumot: 13 000 euró havonta a nyugdíjban!

Hol van ez a munkahely? Hát az Európai Bizottságnál, a magasrangú tisztviselők esetében!

Mit kell ezért dolgozni? Ha a nyugdíjaknál maradunk: a kormányoktól állandóan a nyugdíjkorhatár emelését kérni, a nyugdíjhoz szükséges munkában töltött évek növelését követelni, a nyugdíjak csökkentését elérni. Van azért ennél több tennivaló is: a tisztviselők bérének csökkentése, a mezőgazdaságból élők lenyomása a szegénységi küszöb alá, a különféle kormányok rákésztetése a kiadások csökkentésére a közszolgáltatásokban, kórházaknál, iskoláknál, postánál, közlekedésnél., a szociális kiadások megnyirbálása, a munkanélküli járandóságok minimalizálása.

De a feudális privilégiumok listája ezzel nem teljes. Havi 20 000- 23 000 ezer eurós bérükből nem kell nyugdíjjárulékot fizetni, adójuk 2 %-os (egyéb jövedelmeik: családi pótlék, házastársi pótlék, az eredeti országból átköltözés térítése, berendezkedési pótlék, letelepedési pótlék, utazási költségtérítés, kiszállási díj, missziós költségtérítés, költségátalányok).

Ott ülnek Brüsszelben, mindenki feje felett, törvényen kívül, semmilyen demokratikusan választott hatalom nem ellenőrzi őket. Ők felügyelik, uralják a munka világát.
A mi pénzünkön.
A demagógok esküdnek rá, hogy ez a „fejlődés”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.