2010. április 29., csütörtök

Az Európai Balpárt nyilatkozata

GÖRÖGORSZÁG, PORTUGÁLIA, SPANYOLORSZÁG: A BANKOK SPEKULÁLNAK, A NÉPEK FIZETNEK!

Az európai vezetők, nevezetesen a német kancellár hímezés-hámozása Görögország megsegítésében ragadozóspekulációt indított, mely az egész eurózónát fenyegeti.

Az európai vezetők habozás nélkül finanszírozták és állították talpra a bankokat 1%-os kamattal, holott ezek a bankok felelősek voltak a soha nem látott mértékű pénzügyi válságért. Az Európai Unió államai közötti most a görög népet akarják pangásba meríteni.

Az Európai Unió Görögországnak uzsorakölcsönt akar nyújtani kormányát drasztikus költségvetési csökkentésre kötelezve, a bérek és nyugdíjak csökkentésére, az oktatási és egészségügyi kiadások csökkentésére!

Holnap Portugália, Spanyolország és más országok lesznek soron? Nem az európai népeknek kell kifizetni a pénzügyi spekuláció számláját!

Május 10-én európai csúcstalálkozó lesz, az idő sürget! Az Európai Bal május 5-6-ra, még az Eurogroupe értekezlete előtt az európai parlamenti plenáris ülésre vitát kért avégett, hogy a Görögországnak nyújtandó kölcsönök aktiválásának feltételeit megvizsgálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.