2010. április 4., vasárnap

Felszabadulás

65 évvel ezelőtt a szovjet hadsereg felszámolta a fasiszta német csapatokat magyar földön. Végetért a háború, eleink nekiláttak a romeltakarításnak abban a boldog reményben, hogy új világot építenek – maguknak, utódaiknak. Mennyi sok csalódással járt ez az út! A termelés eszközei köztulajdonba kerültek ugyan, de a hatalmat a bürokrácia kaparintotta kezébe. Ugyanaz a sztálinista bürokrácia, mely 40 évvel később átjátszotta tőkés kézre a népi vagyont. Kemény kézzel tartotta a gyeplőt és az Eldorádó ígéretével becsapta a munkásosztályt.
Az ipar likvidálásával, a mezőgazdaság tönkretételével teljes régiók marginalizálódtak összeomlással fenyegetve az országot.
A multinacionális vállalatok, melyek évtizedek óta profitálnak az alacsony bérekből, most utcára szórják a dolgozókat.
A megélhetéshez szükséges árak állandóan emelkednek, a jövedelmek csökkennek.
A lakosság minden rétege érintett, a mezőgazdaságból élők, a fiatalok, a pedagógusok …
A munkanélküliség a dolgozókat legelemibb jogaiktól fosztja meg, a lakhatástól, a táplálkozástól.
A nyomorúságos nyugdíjakat megnyirbálják, cigány honfitársunkat pogromszerű atrocitások érik.
S a lakosság egyre nagyobb tömegei nem látnak más kiutat mint a jobboldal, a szélsőjobboldal hatalomra juttatását.
Kik a bennünket sújtó dráma valódi felelősei? Kik azok, akik felelősségüket álcázva bennünket állítanak egymással szembe?
• A multinacionális fosztogatók, melyek hosszú éves kizsákmányolás után az üzemekből kiszórják a munkásokat!
• Az Európai Központi Bank és az IMF, melyek köteleznek az elbocsátásokra, az alkalmazottak bércsökkentésre és a közkiadások mérséklésére, s ezen túl új privatizációra!
• Felelősek a kormányok, melyek elfogadják az EU, az IMF, az Európai Központi Bank és a multinacinális vállalkozások diktátumait az egész nép és a munkásosztály ellen!

Követeljük együtt:

• az összes üzemi, irodai és közszolgálati munkahely szavatolását! Valamennyi munkahely megőrzését, az elbocsátások megtiltását! A társadalom peremére szorított rétegek talpraállítását!
• az állítólag munkahelyeket védő, de elbocsátással és csőddel fenyegető összes vállalat – különösen a Magyarországot kifosztó multinacionális vállalkozások –, a hazai nagytőke és bankszektor államosítását!
• Az állami árellenőrzés visszaállítását az alapfontosságú árucikkek felett: élelmiszer, gáz, villany, szállítás, lakhatás!

Újból fel kell szabadítani magunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.