2010. október 21., csütörtök

Adóváltozások: ki mit nyer ?

A hétvégén benyújtott törvénytervezetben szereplő számok alapján jövőre valószínűleg 77 ezer forint lesz a minimálbér, lesz 16 százalékos szja, csökken az adójóváírás és két éven belül megszűnik a szuperbruttó.
Az új adó rendszerben 77 ezer Ft-os bruttó bér és 2 gyermek mellett 1 500 Ft-tal többet visz haza a dolgozó, gyerek nélkül 2 ezerrel kevesebbet.

– Ez az adórendszer mindenkinek kedvező, legfeljebb arról lehet beszélni, hogy ki jár sokkal jobban és ki csak kevésbé – mondta Orbán Viktor a parlamentben. Valószínűleg nem a minimálbérért dolgozókra gondolt, sem pedig a segélyekből, nyugdíjból és rokkantnyugdíjból tengődő százezrekre. Az, hogy az adórendszer mindenkinek kedvező lenne, kapásból cáfolható, viszont aki jobban jár, azok közé közé tartozik a parlamenti félkörből Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke: évente több mint 6 millió forinttal nyer az új adóval, vele egy háztartásban élő 3 gyermeke miatt ő 100 százalékig igénybe tudja venni az utánuk járó adókedvezményt. Az adóváltozások győztesei között őt követi Orbán Viktor (a miniszterelnök is évi 5 millió forintnál többet vihet haza), Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos, Lázár János Fidesz-frakcióvezető, a top 5 listát pedig Botka László, Szeged szocialista polgármestere zárja.

De van egy tippünk: minél többet kerestél már eddig is, annál többet fogsz Te is hazavinni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.