2011. február 19., szombat

FELHÍVÁS

Az országos tagtoborzás fontos feladataként várjuk azon érdeklődők jelentkezését, akik a szervezetünk országos és helyi szintjeinek szervezésében, továbbá szakmai tanácsadói feladatkörben - csatlakozó tagként – segítenék munkánkat.
Bátor, agilis embereket várunk akik szívesen vennének részt a munkás érdekvédelem fontos feladatában.
Ágazatfüggetlen szakszervezetként a szaktagozatok kiépítésével kívánjuk a speciális, ágazati kérdéseket érintő feladatokat megoldani.
Csatlakozzatok! Hozzátok létre a számotokra fontos területi tagozatokat, vezessétek, szervezzétek:

Rajtunk Múlik – Munkásszövetség
- érdekvédelmi szervezetet, szakszervezetet -

Munkások!

A rendszerváltással a szociális állam szerkezete mára szétesett és megszűnt.
A restaurált kapitalista rendszerben viszont a szegénységtől, a létbiztonság hiányától és az elkeserítő mindennapoktól szenvedő embereket a magárahagyatottság érzése egyre mélyebb válságba sodorja.
Rajtunk Múlik! Jelenleg nincs megfelelő érdekképviselet Magyarországon. Legyünk mi azok!
Rajtunk Múlik! Tudatosítsuk magunkban - és minden érintettben -, hogy a szakszervezeti mozgalom fellendítése, megújítása nélkül a saját jogainkért vívott - újra és újra megújuló - harc kilátástalan! Szakszervezeti mozgalom nélkül elveszíthetjük a harcunk leghatásosabb frontját!
Rajtunk múlik! Közvetlen cselekvéssel, érdekérvényesítéssel (közös fellépés, sztrájk stb.) építsük ki önvédelmünket a kapitalista kizsákmányoló rendszerrel szemben.
Rajtunk múlik! Ne engedjük, hogy a szakszervezetek a munkásosztály szerveződéseinek megalkuvó, elvtelen és a pillanatnyi előnyökért a fontos célokat eláruló, a mindenkori helyzethez alkalmazkodó rossz példájává váljanak, és azokat, amelyek erre az útra léptek, tüntessük el az útból!
Rajtunk múlik! Le kell rombolnunk a rossz példát, de ez azt is jelenti, hogy mi, akik öntudatunkra ébredünk, átvesszük a hatalmat ezekben a szervezetekben és visszaállítjuk a szakszervezetek eredeti értékeit . Ennek a hatalomnak a meghódítása a dolgozók felszabadulásának egyik és legfontosabb közbenső eszköze .
Rajtunk múlik! Állítsuk félre a szakszervezetek tehetetlenségéért felelős bürokratákat, szervezzük meg saját mozgalmunkat, így építve fel a munkás érdekvédelem új falait.
Rajtunk múlik! Harcoljuk ki a termelési viszonyok igazságossá tételét annak az alapelvnek az alapján, miszerint minden rendelkezésre álló munkát szét kell osztanunk a rendelkezésre álló munkaerő között.
Rajtunk múlik! Minden munkahelyen legyen a dolgozót védő szakszervezet! Jöjjenek létre sztrájkalapok!

Fellépünk a munkás érdekvédelem megerősítése, a haladó alapokon felépülő közösségi társadalom, továbbá az új és hagyományos munkásmozgalmi lehetőségek életre hívásának érdekében.
Célunk szervezni a változást kívánó emberek politikai jellegű küzdelmeit, ezzel létrehozva egy szolidáris közösség elvi és gyakorlati egységének, érdekvédelmi harcának új frontját!
Célunk az állampolgárok közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének kiaknázása. E cél megvalósulását az állampolgárok saját és a köz ügyeiben való részvételének fokozásával, az önszerveződés és a helyi cselekvés közösségi feltételeinek javításával, a demokrácia helyi intézményeinek építésével kívánjuk segíteni.
Célunk az állampolgárok öntudatának, a szolidaritás, a beleérző képesség, a közösségi munkában kiteljesedő önzetlenség felélesztése.
Uralkodó és elnyomó állam helyett a nemzeti progressziót szolgáló közösségi államot akarunk.
Munkásképviselőket a parlamentbe! Munkásképviselőket a helyhatóságokba!


Postacím: Nyiregyháza Pf 405.
Központi Honlap: htpp://ram.nepujsag.hu
Email: iroda@ram.nepujsag.hu és info@ram.nepujsag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.