2015. május 21., csütörtök

Belgium befejezi izraeli gazdasági misszióit?



 

A PTB (Belga Munkapárt) brüsszeli régiós képviselőnője azt kéri, hogy Brüsszel vessen véget az izraeli gazdasági misszióknak.  

 

A 3 belga régió rendszeresen gazdasági-kereskedelmi küldetéseket hajt végre Izraelben. «Ezek azonban közvetett és közvetlen segítséget nyújtanak az izraeli illegális megszállásnak» magyarázza képviselőnő. «A múlt év nyarán láthattuk, hogy a ''védőperem» hadművelet Gázában – bűnös politika. Ezért azt kérjük, hogy az Izraellel együttműködést egyszerűen állítsák le».

 

A PTB javaslatát Izrael gázai beavatkozása másnapján nyújtotta be. A támadás 2200 ember, közöttük 480 17 év alatti gyermek életét követelte.

«Izrael háborús bűncselekményeket követett el Gázában, a belga regionális kereskedelmi kirendeltségek,  melyeket közpénzekből tartanak fent Tel-Avivban, az izraeli katonai propagandát ismételik», folytatja Claire Geraets.

 

A Breaking The Silence (izraeli katonák szervezete) szerint a katonák civilekre lőttek, szándékosan házakat pusztitottak el. 2015 május 15-én 250 belga akadémikus hívott bojkottra. A PTB 2014 augusztusában petíciót indított annak érdekében, hogy minden gazdasági együttműködést szüntessen meg az állam Izraellel addig, amíg az nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot. 11 000 aláírást gyűlt össze, számos támogató tüntetés zajlott, amely arra késztette a kormányt, hogy a 2014 decemberi gazdasági küldetést leállítsa és azt «későbbre halassza».

 

«Most azt követeljük, hogy a brüsszeli kormány nyíltan tegye közzé álláspontját, állítsa le a gazdasági együttműködést Izraellel és zárja be irodáit Tel-Avivban addig, míg az megsérti a nemzetközi jogot és az ENSZ határozatait. A brüsszeli régió nem folytathatja semmilyen módon Izrael Állam politikájának támogatását. Kényszeríteni kell Izraelt arra, hogy Gáza blokádját és az ellene folyó halálos támadásokat megszüntesse, és a nemzetközi jognak megfelelően a megszállást állítsa le», foglalta össze Claire Geraets.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.