2015. május 6., szerda

Innen- onnan






Rodrigo Ratot, az IMF volt igazgatóját és a hatalmon lévő spanyol Néppárt egyik báróját őrizetbe vették majd elengedték Madridban. A most pénzmosással és pénzügyi csalással vádolt Rato 2012-ben Rajoy kormányfő révén már fiskális amnesztiában részesült.

Jún. 1-től Belgiumban adóköteles  lesz a szülők adománya gyermekeiknek (eddig csak akkor volt az, ha a szülő 3 éven belül elhalálozott), annak eltagadása visszaélésnek minősül.

Ismét sztrájk zajlott a DB-nél (német vasutak): a dolgozók 5 %-os béremelést és munkaidőcsökkentést követelnek szakszervezetükkel együtt. A DB bonyolítja le a németországi teherszállítás kb. 20 százalékát, ez naponta mintegy 620 ezer tonna mozgatását jelenti. Becslések szerint a vasút kiesése a teherszállításból naponta 100 millió euró kárt okoz.

Nagy-Britanniában tovább folyik a megváltozott munkaképességű dolgozók elleni brutális támadás. A Le Monde cikkében beszámol arról, hogy magánkézbe adták a rehabilitációs kérdéseket (Atos, francia cég), hogy ezzel a fogyatékkal élők kárára «spóroljon» a brit kormány. A betegek 40 %-a fordult bírósághoz az Atos döntése ellen, s olyan eseteteket is idéznek, amelyekben még kómában fekvő, vagy néhány nappal később elhalálozott beteget is munkavégzésre alkalmasnak itéltek… Az Atos a botrányok hatására kivonult a piacról…

A NATO-parancsnokságot 12 napra Nápolyból a romániai Cincu-ba helyezik június folyamán a tagországok 1000 katonájának hadgyakorlata cáljából. Ugyanebben az időben a NATO és az Egyesült Államok hadgyakorlatot tart Lengyelországban, a Baltikumon és a Balti-tengeren – mind határos Oroszországgal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.