2016. április 10., vasárnap

A szakszervezeti vezető esete a sztrájkfelhívással



Az első felvonásban a polgármesterek levelet kapnak. A másodikban pedig egyikőjük válaszol.


Forrás: 

T. MÉSZÁROS ANDRÁS, ÉRD POLGÁRMESTERÉNEK KÖZLEMÉNYE

2016 április 6.

"A tegnapi napon – az ország többi polgármesteréhez hasonlóan – levelet kaptam a Pedagógus Szakszervezet elnökétől, Galló Istvánnétól, amelyben arra kér, hogy a szakszervezet sztrájkfelhívását postázzam az érdi közoktatási intézmények vezetőinek.
Eredetileg nem volt szándékomban kommentálni a szakszervezet tegnap nyilvánosságra került sztrájkfenyegetését, de miután – még ha ilyen udvariatlan módon is, de – megszólíttattam, néhány megjegyzést mégiscsak fűznék hozzá.
Az egyik, hogy nem vagyok postás. A közel 70 ezres lélekszámú Érd Megyei Jogú Város sorozatban harmadszor megválasztott polgármestere vagyok.
A másik, hogy Galló Istvánné láthatóan nem ismeri az önkormányzati törvényt. Ez ugyanis nem írja elő és nem is teszi lehetővé a polgármesterek számára sztrájkok szervezését. Ha a szakszervezeti tagdíjakból nem futja postai bélyegre, ha nem kellően felkészült az apparátusa ahhoz, hogy leveleket postára adjon vagy e-mailen elküldjön, akkor a vezetői képességeit kellene önkritika alá vonnia.
A harmadik, hogy az általa képviselt szakszervezet – ezen postai szolgáltatásra felkérő levelén kívül – eddig egyetlen alkalommal sem keresett meg azzal, hogy az érdi közoktatási intézmények helyzetéről, az azokban folyó szakmai munkáról tájékoztatást kérjen.”

A levél többi része – nem túl érdekes hamuka, dicsekszik az oktatás érdi prioritásával, a fejlesztésekkel, valamint azzal, hogy egyetlen itteni intézmény sem volt, amely csatlakozott volna a korábbi  “kormányellenes demonstrációhoz”, sőt, “javasolja”, hogy ne csak a sztrájkból maradjanak ki az érdi pedagógusok, de lépjenek is ki a szakszervezetből, hozzanak létre másikat.



(Egy kommentből) «… az egész ország az említett szakszervezeti vezetőröhög, hogyan lehet ilyen hülye, hogy a polgármestereket kéri fel, szólítsák sztrájkra pedagógusaikat  … a komplett elmebaj tünete … »

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.