2016. április 22., péntek

Európai bérdömping


Germain Mugemangango face-oldaláról

(a helyi tv képe)


A belgiumi Charleroiban még mindig nagy a feszültség: az önkormányzati vezetés városszépítő munkákat rendelt, a külföldi vállalkozók (alvállalkozók) kelet-európai munkásokat foglalkoztatnak, akik már 6 hónapja, egyesek egy éve nem kapják meg bérüket. Nem beszélnek franciául, így segítséget is csak most tudtak kérni a szakszervezetektől és a Belga Munkapárttól.




Kommentek
Rudi Jehu  Charleroi polgármestere azt fújja, hogy a vallon vállalatokat kell támogatni, de a munkát skrupulusok nélküli olasz vállalkozókra bízza. A kettős nyelvezet fantasztikus példája. Csak információként: van két haverom, mindkettő munkanélküli, belga és kőműves. Munka, munka, munka, mondogatják ...

Josee Luyten A külföldieket dolgoztatni, az jó, de hogy fizetni is őket!
David Streuve Az építőiparban dolgoztam, az utcára tettek, hogy lengyeleket vegyenek fel olcsón, akik után se nyugdíj-, se az egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetni… Európai Unió, köszönjük a bérdömpinget!  
Yannick Vanonckelen A kiskereskedőket állandóan zaklatja az adóhatóság..... eközben a szomszédos munkaterületen mindenki látja a kizsákmányolt munkásokat, akiket még ki sem fizetnek… STOP a kettős bánásmódra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.