2017. március 26., vasárnap

„Semmiféle bizonyíték nem létezik”




Rebecca John ügyvéd védi az indiai Maruti-Suzuki-ügyben a munkásokat. Az Outloock hetilap publikációja (időpontja a «gyilkosságban bűnösnek találtatott» verdikt és a szakszervezeti szervezőkre életfogytiglani börtönt mérő ítélet meghozatala között).   

«Amiatt, hogy 13 dolgozót gyilkosságban mondták ki bűnösnek, a Legfelsőbb Bírósághoz fordulunk fellebbezéssel. Semmilyen komoly bizonyíték nincs egyikőjük ellen sem. Az eljárás lefolytatása olyan színjáték volt, amelyet az üzemi vezetés a helyi rendőrséggel összejátszva mutatott be a dolgozók ellen.
Ha 13-jukat bűnösebbnek jelöltek a többieknél, annak egész egyszerűen az az oka, hogy ők az üzemben létrehozott szakszervezet vezetői. Őket akarják örökre «kivonni a forgalomból».

Megállapítást nyert, hogy a személy, aki sajnos elhunyt az incidens nyomán, az üzemet részben elpusztító tűzvészben égési sérüléseket szerzett és a füstben megfulladt.

Közvetlen kapcsolatot nem lehet teremteni halála és az elítélt személyek között, ahhoz az kellene, hogy utóbbiak felelősségét kimutassák a tűz keletkezésében. A vád erre bizonyítékot nem tudott szolgáltatni.

Azonban alá kell húzni egy meghökkentő tényt. A vád sok tanút idézett be, de nem volt képes az üzem munkásai közül egyetlen tanúságtételt sem produkálni. Egyetlen egyet sem, még olyanét sem, aki nem vett részt a mozgalomban, egyszerűen csak a helyszínen volt az adott időpontban. Közülük sem tanúskodott senki a vád javára, azt csak az üzemi káderek tették.

A 2012-es sztrájk idején a munkások békésen gyülekeztek, az erőszak forrása az üzem igazgatósága által bérelt verőlegények és a rendőrségi erők voltak».

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.