2017. március 2., csütörtök

A belga szövetségi rendőrség sztrájkbejelentése a kormány destruktív politikája ellen


A belga CGSP, az SLFP Police, az CSC és a SNPS szakszervezetek egységfrontba tömörülve  bejelentették, hogy 2017. márc. 16. és ápilis 30. között sztrájkba lépnek szövetségi rendőrség teljes állományában – kivéve Antwerpen városát.





A szakszervezeti felelősök Brüsszeli sajtótájékoztatón követelték az azonnali tárgyalásokat folytatását és, hogy a kormány a rendőrségi szolgálat költségvetési megszorításainak vessen véget.

"Destruktív politika"
A szakszervezetek konstatálták, hogy a szövetségi kormány intézkedési következtében a rendőri közszolgáltatáson belül a munkavégzés jelentősen romlik. Hiányzik a munkaerő, a közlekedési rendőrség eszközei, a techikai és tudományos részleg működése nehézkes, az igazságügyi rendészeten munkaerőhiány van, stb. A szakszervezetek együtt tették meg bejelentésüket a belügyminiszternek.

Sztrájk
A sztrájk márc. 16-án veszi kezdetét és április 30-ig tart. "Jelentős beruházást követelünk a szövetségi rendőrség berkeiben humánterületen, eszközökbe és infrastruktúrában", foglalta össze Eddy Quaino, a CGSP bizalmija. "A rendőrség élén állók gyakori cserélődése szintén nyugtalanságot keltő tényező."

Megfelelő finanszírozást
A szakszervezetek azonnali tárgyalásokat követelnek a miniszterelnökkel, belügyminiszterrel avégett, hogy a pénzügyi megszorításoknak végük legyen és megfelelő finanszírozást kapjon a rendőrség. Stéphane Deldicque, a CSC bizalmija hozzátette:"Meg kell hallják jeladásunkat. Nagyon ideje van, hogy a hatóságok végre cselekedjenek rövid-, közép- és hosszútávon".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.