2009. január 12., hétfő

Izraeli és palesztin pacifisták példaként szolgálnak a világ számára

Fiatal izraeliek ezrei vonulnak az utcákon és követelik kormányuktól a gázai invázió leállítását. Közülük többeket is letartóztattak, ahogyan azokat a lelkiismereti szolgálatmegtagadókat, katonákat és besorozottakat is, akik megtagadják a határ átlépését palesztin területre.

Palesztin fiatalok tiltakoznak az izraeli erőszak ellen, de egyben azt is követelik, hogy a Hamász állítsa le a rakéta- vagy bármilyen más támadásokat.

Zsidó és palesztin szervezetek egyesültek a Világ Körüli Menetben a Békéért és az rőszakmentességért, hogy öntudatra ébresszék az embereket, és véget vessenek az erőszakos őrületnek.

Nem könnyű felemelnünk a hangunkat a békéért, amikor az erőszak már tombol, és nem könnyű elviselni az agressziót, amely saját népedet éri, ha te vagy mások félelmeinek és haragjának a célpontja. A palesztin és izraeli pacifisták példaként szolgálnak az egész világ számára.

Nem az ő álláspontjuk jelenik meg az újságokban; nem az ő törekvéseiket tükrözi a sajtó. Hozzánk csak azok propagandája vagy ellenpropagandája jut el, akik egyik vagy másik oldalt képviselik azok közül, akik saját tetteiket szeretnék igazolni.

A lakosság retteg, és a két oldal erőszakos része igyekszik még jobban megrettenteni őket. És így, miután megfertőztek minket félelemmel és bosszúvággyal, megpróbálnak minket saját érdeküknek megfelelően irányítani.

Mélységesen elítéljük az Izrael állam által elkövetett erőszakot, és mélységesen elítéljük a palesztin fegyveres csoportok által elkövetett erőszakot. Csak egy erőszakmentes tudatosság képes útját állni az erőszaknak, és ha ez a tudatosság ma még kicsi, hát meg kell növelnünk.

Az izraeli hadsereg gázai invázióját azonnal le kell állítani. Támogatni kell a palesztin pacifista erőket annak érdekében, hogy megállítsák a Hamászt és más fegyveres csoportokat. Szükség van egy palesztin államra, és a Nemzetközi Közösség felelőssége ezt megvalósítani. Mindannyian felelősek vagyunk népünk emberivé tételéért.

Szélsőséges erőszak robban ki szerte a világon, és egyre nehezebb megállítani. Meg kell változtatnunk a most uralkodó pszichoszociális légkört. Ez célja a Világ Körüli Menetnek a Békéért és az Erőszakmentességért. Legfontosabb követelése pedig: a teljes nukleáris leszerelés. Ez az első lépés ahhoz, hogy megfordítsuk az események jelenlegi irányát. Ennek az elérése az emberiség számára forradalmi változás lenne. Vajon milyen sors vár ránk, ha meg sem próbáljuk?

A Világ Körüli Menet egy olyan ügy, amelyben minden nép, minden kultúra, minden vallás összefog, hogy legyőzzék a szenvedést, amit másoknak okoznak, és azt a szenvedést, amit mások okoztak nekik. Egyesülünk annak érdekében, hogy megvalósítsuk az erőszakmentes jövőt, amely az emberek szíve mélyén már megszületőben van.

Patricia Arriagada Feliú

A Világ Körüli Menet Szervezőbizottsága - Palesztina


Roberto Kohanoff

A Világ Körüli Menet Szervezőbizottsága – Izrael



Giorgio Schultze

az Újhumanizmus Európai Szóvivője


Kérlek, csatlakozzatok ehhez, terjesszétek el minél szélesebb körben!
Aki egyetért az aláírásokat küldjétek el Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének, pzs@animasoundsystem.com.

2 megjegyzés:

  1. Ezzel egyetértek.

    VálaszTörlés
  2. Józsitól:
    Tisztelettel mindenkinek, néhány mozaik (stílszerűen : REPESZ) darab:


    1.Ha valahol egy öt centis csövön olajat szállítanak, akkor rögtön kiderül, hogy a térségben ősrégi vallási ellentétek vannak és az etnikumok is forronganak már a bronzkor óta. Emellet azóta is már csaknem három ellenséges törzs üldözte el egymást amióta olajat találtak a szomszéd tanyán, mivel a csontfaragványaik miatt kibékíthetetlenek az ellentétek.Az egyik lócsont a másik marhacsont totemeket kedvel, a kettő együtt szinte kizárja egymást.
    2.Kiderül, hogy az alacsony gázárak mellett az oroszok és az ukránok sem szeretik nagyon egymást az utóbbi 2-3 évben. Osztap Bender - vagy más - benderistái múló epizódként húztak át Ukrajna egén ötven éve, azóta sem jutott eszükbe balhézni. Csak éppen most.
    3.Szaúdi -Arábia, Irán, Oroszország, Öböl mentiek, Indonézia, Exxon, Mobil, Shell, stb. olajat adnak el nagyban.
    4.Hónapok óta zuhant az olaj ára.
    5. Az, hogy 50 gyerek mögé tesznek egy 80 mm-es aknavetőt, vagy két RPG-t lőnek ki egy PSZH-ra és a gyerkek mögül balhéznak, kisvártatva odébb húzódnak a hölgyek (anyucik) mögé, majd választüzet kapnak 12 mm-es gépfegyverből - jobb esetben harckocsi ágyúból (mert ott nincs rokkant túlélő), az legfeljebb annak az egyébként a csoportból életben maradt, ámde örökre megrokkant 15 gyereknek a gondja -meg a szüleiké - akik elvesztik fél lábukat, karjukat, szemüket, stb. De milyen jól mutat mindez már ötven éve este a híradóban? És ugye hogy rögtön megy fel az olaj ára?
    6.Egy Dunántúl nagyságú területen élő populáció összes problémáját meg lehet oldani annak a pénznek a töredékéből - most már lassan világméretekben kb. 2000 Milliárd USD-nél tartunk - amit az érdekes körülmények között kirobbant válság kezelésére fordítódott eddig. Úgy néz ki, kizárólag a szándéktól függ, mire fordítanak dollár százmilliárdokat és mire nem.
    7.Más: Milosevics elnök úr 10 évet töltött el az USA-ban.A korábbi Jugoszlávia repülőgépeket, tengeralattjárókat, tankokat és mifenéket exportált a harmadik világba, majd Milosevics elnök úr hazatérte után évtizedes áldásos tevékenységét követően a régóta szunnyadó, ámde ezúttal mégis fellángolt etinkai villongásokat követő évek után után váratlanul beteg lett és gyorsan eltávozott körünkből Hágában. Nem volt elég éber az orvosi felügyelet egyébként.




    Satöbbi.




    Lehet további össze nem függő mozaikokat is elhelyezni ide.


    Üdv:
    Józsi
    P.S.: Környezetem szerint nem vagyok paranoid és Risperdált sem szedek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.