2009. január 12., hétfő

Morvai, az SMBTPSZ és az izraeli nagykövet

Morvai K. megszólalt, édeskés hangján beolvas az izraeli nagykövetnek. Saját érdemei felsorolásával kezdi, aztán csipetnyi szentimentalizmus, maszatnyi önkritika, sok hányinger. Majd rátér a vádakra, osztja az észt a (valóban felháborító) izraeli háborúról. Ő (és hálás közönsége) most nem cigányozik, kommunistázik, csak zsidózik. Hirtelen feltámadt benne az internacionalizmus! Aggódik a « kisemberek » adójáért is, az egész világ megfertőzéséért a «gyűlölködés és az erőszak "kultúrájával"»! Felhív a gyűlöletbeszéd ellen és még a «zsidó emberekre» is gondol! «Ögyes»!

Közjáték: a Saját Magát magyar Baloldalinak Tartó Prominens Személy - továbbiakban SMBTPSZ - ettől megijed: ja, ha Morvai elítéli, akkor nekünk nem szabad, még a végén egy gyékényen árulunk, na meg mit szól majd a „zsidó közösség”! Az SMBTPSZ biztosan nem hallott még demagógiáról, vagy az neki a történelem homályába vész. A dolgozókat olyan kisgyereknek tartja, aki könnyen összekeveri a drazsét a birkabogyóval, inkább hallgat. Lehet, hogy maga sem hallja a disszonanciát? Nincs elég muníciója? Nem tudja megkülönböztetni a valós munkásérdekeket az uralkodó osztályétól? Vélt pozíciói féltéséről van szó?
Most is megszavazná a háborús hiteleket.


Az izreli nagykövetasszony (magában, mert udvarias) nagyot kacagott, hálásan megköszönte a Morvai közbenjárását, mely nagyon sokat segített kormányának...

Flora

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.