2009. január 12., hétfő

a Via Campesina Palesztinàt tàmogató felhívàsa, a Palesztin Parasztszövetség segélykérése

Szolidaritási levél és felhívás a gázai háború megállítására

2008. végétől az emberiség elleni újabb erőszakhullámnak vagyunk tanui: az izraeli háborúnak a palesztin nép ellen a Gázai övezetben. A megszálló izraeli csapatok támadása dec. 27-én kezdődött és – a Hammasz elleni háború ürügyén – már eddig többszáz palesztin embert ölt és többezret sebesített meg, közöttük sokan nők, gyermekek.
A gázai övezetben dúló háború palesztin házakat, iskolákat, kórházakat és mezőgazdasági földeket semmisít meg. A gázai embereknek nincsenek gyógyszerük, vizük, szállásuk és élelmiszerük, a palesztin parasztok képtelenek saját élelmük megtermelésére. A helyzet minden nappal tragikusabb lesz.
A emberi jogokért és a háború ellen vívott harcukban nemzetközi paraszti mozgalmunk elítéli Izrael brutális katonai támadását. A Via Campesina ezt a háborút úgy ítéli meg, mint különösen erőszakos cselekedetet az emberiség ellen, aminek azonnal véget kell vetni.
A Via Campesina, mint paraszti, kistermelői, földnélküli és bennszülött nemzetközi szolidaritási mozgalom kifejezi mélységes aggodalmát és együttérzését a palesztin parasztokkal és emberekkel, kik szenvednek, meghalnak ebben a háborúban. Felhívjuk a Via Campesina tagjait és más haladó, szolidáris mozgalmakat, hogy a maximális erőfeszítést tegyék a háború befejezésére és a palesztin emberek, parasztok támogatására:
szolidaritási menetekkel, annak követelésével, hogy a világ avatkozzék be az izraeli agresszor megállításába, pénzbeli és anyagi segítség eljuttatásával a gázai övezetnek.

Csatlakozzunk és harcoljunk a palesztinai háború és az erőszak ellen !
Gobalizáljuk a reményt – globalizáljuk a harcot !
Szolidaritási üdvözlettel :
Henry Saragih, a Via Campesina főkoordinátora

A Palesztin Parasztszövetség segélykérő felhívása minden lelkiismerettel bíró egyénhez a világon

Sérüléseink gyógyításával próbálkozva mi, a Palesztin Parasztszövetség tagjai segítséget és támogatást kérünk más mezőgazdasági szakszervezethez tartozó testvéreinktől. Minden nemzetközi és Palesztinával szolidáris szervezethez fordulunk, hogy munkálkodjanak a mészárlás megállításán, a gázai övezet ostromának megszüntetésén. Segítsenek az izraeli csapatok erőszakos megszállása folytán szünet nélküli barbár és kegyetlen támadásnak kitett palesztin népnek, mely bombázások nem kímélik a gyermekeket, nőket, időseket, de még a fákat, köveket sem.

Ciszjordániában és a Gázai övezetben pánikban és sokkos állapotban állunk az izraeli megszálló hatóságok által a gázai övezet védtelen palesztin népe ellen elkövetett mértéktelen bűncselekmény előtt.
Arra kérjük testvéreinket a világon, hogy tegyék meg a következőket:

1. Szervezzenek a palesztin néppel szolidáris meneteket és követeljék, hogy a világ avatkozzon be a palesztin nép izraeli agressziójának megállítására !

2. Küldjetek anyagi és pénzbeli segítséget a Gázai övezetnek !

Életbevágó, hogy a jog érvényesüljön és az igazságtalanság megszűnjön!

Testvéreitek és barátaitok a Palesztin Parasztszövetségtől



Megjegyzés: pénzbeli segítséget a PPSZ bankszámlájára lehet elküldeni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.