2011. június 14., kedd

Adósság?


A politikusokat erkölcstelenek tartják az emberek. Botránysorozatok jutnak minden hétre minden országban, minden szinten, kezdve a szexügyekkel, folytatva megvesztegetésekkel, sikkasztásokkal, zsarolással, jogosulatlan haszonszerzéssel – a jéghegy csúcsa. Ezek adnak leckét a népnek morálból.
Görögországnak jún. 5-én az ötödik szigorítási tervvel kellett szembenéznie (a két nagy szakszervezeti tömörülés, az Adedy és Gsee sztrájkja 9. napján). A 144 % GDP arányos adósság ürügyével az uralkodó elit híven végrehajtja az IMF és az EU egy egész nemzet kifosztására irányuló utasításait az amerikai tőkés állam parancsára. Mely utóbbi államadóssága 354 %-os! A pénzügyi tőke így két oldalról húz hasznot: mint kölcsönt nyújtó 18 %-os kamatot tesz zsebre, miközben a „szocialista” vezetők kivéreztetik a bérből élőket, fiatalokat, betegeket, nyugdíjasokat. A burzsoá osztály pedig profitját duzzasztja a nemzeti javak privatizálásával (kikötők, közszolgáltatások, energia, turisztika, stb.).
Az Unió ebbeni közreműködését látva csak elképedni lehet a „baloldal”, közötte a „szélsőbaloldal” készségén, mellyel még mindig támogatják Európát, azzal, hogy az valami csoda folytán „szociálissá” válhat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.