2011. június 5., vasárnap

Harc

OS - A RÉF munkavállalói oldalának közleménye
Budapest, 2011. június 4., szombat (OS) - A
Belügyminisztériumban működő Rendvédelmi Érdekegyeztető Fórum (RÉF)
munkavállalói oldalát képviselő szakszervezetek meglepetéssel
értesültek arról, hogy Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség
Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát őrizetbe vették.

Bízunk a magyar igazságszolgáltatásban, és reméljük, hogy a
főtitkár asszonyt nem a szakszervezeti tevékenysége, valamint a
folyamatban lévő tárgyalások befolyásolása miatt vették őrizetbe.

Powell Pál,
a RÉF munkavállalói oldalának megbízott elnöke


A RÉF munkavállalói oldalának közleménye céloz is arra, hogy az eljárás, amit a szakszervezeti vezetővel szemben alkalmaznak, gyanús. A diktatúrákat jellemzi (még ha a «demokráciákban» is megesik). Ami Szima Judittal megtörtént, az akárkivel megtörténhet, ha bármilyen formában szembe mer fordulni a kormánnyal.
Ha hagyjuk, hogy bármely szakszervezeti vezetőt bebörtönözzenek szakszervezeti működése miatt, akkor holnaptól bármely más a kormánynak nem tetsző politikai személyiség koholt vádak alapján bebörtönözhető lesz.

Megindult a jogi eljárás is a civilek részéről. A Szima ellen eljáró ügyészeket, rendőröket feljelentették. Feladó a Nemzetközi Antikorrupciós és Civilkontroll Iroda. Részlet:

«szakszervezeti tevékenység nem minősül gazdasági tevékenységnek, így az elkövetett cselekmény gyanúja hiányzik; nincs gazdasága, ezért nincs is vagyona, tehát nem lehet sajátjaként kezelni senki által, mert de jure nem létezik. Továbbá a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyész nem folytatott le vizsgálatot annak a hatáskörét elvonták. Éppen ezért a nyomozás vezetőjét a házkutatási parancs kibocsátóját feljelentem. Ugyanis a feljelentés nem a törvényességi felügyeleti jogkört gyakorló ügyésztől származik, így annak hatáskörét elvonták. Továbbá, rendőr nem vehet részt rendőri szakszervezet ellen folytatott házkutatásban. Szakszervezet tevékenységének akadályozásában nem vehetnek részt, ezért parancsmegtagadási kötelezettségüket elmulasztották. Így az akcióban részt vett személyek egyben katonai bűntettet is végrehajtottak, amely során a parancsot kiadó személy elöljárói hatalmával visszaélt, hiszen önös céljaira foglalkoztatta a rendőröket. Egyben a cselekményben a feltüntetett Kaposvári Nyomozó Ügyészek is hivatali helyzetükkel visszaéltek, ugyanis a szakszervezet mely működése független megfelelő bizottságokkal rendelkezik s a gazdálkodásért egyértelműen a felelősség nem terhelheti Szima Juditot. Mivel a Legfőbb Ügyész utasítását súlyosan megsértették, ezért kérem a Kaposvári Nyomozó Ügyészség tagjainak hivatali visszaélés miatt a hivatalvesztési eljárásuk megindítását. Rájuk is vonatkozik a 13/1994 legfőbb Ügyészi utasítás. Így az eljárás színlelet, látszólag hivatalos, amely alapján viszont hamis közokiratok keletkeztek.»

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.