2011. június 8., szerda

Stílus és …


…érik a megtorlás?

Gyarmati Pál ügyvéd - aki saját bevallása és a közösségi oldalakon található profilja szerint tagja a Fidesznek, a Horthy Miklós Társaságnak, a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak és a László Gyula Történelmi Egyesületnek - úgy véli, "ugyanolyan proli surmókból verbuválták össze" a rendvédelmiseket, mint a "szélsőjobb tuskóagyú prolijait". Árok Kornélt, a rendvédelmi dolgozók Demonstrációs Bizottságának új elnökét és a rendvédelmiseket e-mailben "kriminális csürhének", "proli surmónak" és "köcsögöknek" nevezi. A dolgozók korkedvezményes nyugdíjukért, a korábban beígért életpályamodellért és jobb munkafeltételkért küzdenek.
"Bugris, tahó, hivatásos állatok" - fenyegette a rendvédelmiseket. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének címzett levelében arról érdeklődik, "kiknek a megbízásából nyomulnak törvénysértően, és hogy mernek fenyegetőzni" a rendvédelmi dolgozók - akiket az ügyvéd "kriminális csürhének" nevez.
Gyarmati szerint kollégáival figyelték a korábbi demonstrációkat, és "megállapítható a nagyszámú, csoportosan elkövetett garázdaság vétsége, rendbontás szabálysértése, rongálás vétsége", emiatt "tenni fognak róla", hogy a Katonai Főügyészség és a Nyomozó Ügyészségek "elővegyék a bugris, tahó, hivatásos állatokat deviáns viselkedésükért". (Az ügyvéd itt valószínűleg az április 16-i tüntetésre gondol, ahol a tűzoltók megnyitották a tűzcsapokat )
«AKI A BEVETÉSI PARANCSOT NEM TELJESÍTENÉ, VALÓBAN BÚCSÚZHAT MINDENTŐL: a személyes szabadságától, a státuszától, a nyugdíjától és a védett jogállásától is!» - olvasható Gyarmati levelében, melyben "extrém baloldali személyként" emlegeti Árok Kornélt, a HTFSZ és a Demonstrációs Bizottság elnökét, aki - megítélése szerint - "állampolgári engedetlenségre" szólított fel a Hír Tv egyik műsorában. (Gyarmati itt arra utalt, hogy szerinte a rendvédelmi dolgozók egy része illegitimnek tartja az új alaptörvényt.).
Gyarmati elmondása szerint vizsgálja, hogy "előkészületi stádiumban van-e valamely államellenes, vagy szolgálati bűncselekmény vonatkozásában Árok elvtárs magatartása", és felidézte Navracsics Tibor kormányfőhelyettes és Répássy Róbert szavait, miszerint akiknek szolgálati viszonya 1990. május 2. előtt kezdődött meg, azok kötelesek az új alkotmányra esküt tenni.
A Hírszerző megkereste az ügyvédet. «A fiúkat kicsit gatyába kell rázni, mindent szükséges lépést meg fogok tenni Árok Kornél söpredék ellen, amiért közölte, hogy nem teszi le az esküt az új alkotmányra» - közölte vehemensen az ügyvéd, aki kérdésükre, hogy helyénvalónak találja-e a levél stílusát, azt kiabálta, nem érdekli, majd bontotta a vonalat.
Nem ez az első eset, hogy Gyarmati minősíthetetlen stílusban megfogalmazott levelet küld: 2007-ben Gerő András történészt nevezte "szerencsétlen, nyomorult, galutszökevénynek", aki befoghatná "bűzös lehelletű, mocskos zsidó pofáját", Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőnek, Andrassew Iván újságírónak és Pásztor Tibor MSZP-s képviselőnek is kifejtette álláspontját. Pásztort Gyarmati "megnyúvasztaná", amiért "oroszjóska seggrepacsizó haverja"…
Önéletrajza alapján Gyarmati 1986-ban diplomázott a Miskolci Jogi Karon, legfőbb ügyészi ösztöndíjasként, karrierét a Szolnok megyei főügyészségen kezdte. 1993-ban a Művelődési Minisztériumnak dolgozott függetlenített jogtanácsosként (miniszteri biztos mellett), 2000-2002 között pedig - megbízási szerződéssel - a Gazdasági Minisztériumnak. Azóta magánirodában tevékenykedik.

Az MTI/Hírszerző 2011. június 02-án számolt be arról, hogy Orbán miniszterelnök a rendvédelmi szakszervezeti vezetôk
rögtönzött "szociális konzultációs" meghívására ezt válaszolta: "a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.