2017. február 6., hétfő

Belgium: le az önkénnyel!


Madame E-t január közepe óta elzárva tartják a belgiumi Caricole zárt központban (Steenokkerzeel), holott érvényes franciaországi tartózkodási engedéllyel bír.


Visszatérőben Kínában tett utazása után Madame E-t a Bruxelles National repülőtéren letartóztatták. Vonattal szándékozott útját Párizsba folytatni, ahol gyermekei várták, de a reptéri rendőrség útlevelét hamisnak minősítette és elszállította a steenokkerzeeli Caricole-ba, ahol a mai napig letartóztatásban van.

Madame E Franciaországban kiadott tartózkodási engedéllyel utazott. Minden kérdésfeltevés vagy elismervény átadása nélkül elkobozták iratait – útlevélét, tartózkodási engedélyét, jogosítványát, oltási könyvét. Semmit nem hagytak nála. "Senki lettem", mondja.



Egy barátnője jan. 29-én Párizsból elhozta 10 éves, 5 éves és 2 éves ikergyerekeit az anyjukhoz. Kis időt tölthettek a Caricole-ban, aztán különböző gyermekközpontokba vitték őket és hivatalos gyámot jelöltek ki számukra.

Annak ellenére, hogy dokumentumokkal igazolt az asszony és gyermekei franciaországi lakcíme, az Office des Étrangers (Idegenrendészeti Hivatal) kételkedik abban, hogy valóban saját gyermekei lennének és elrendelt egy DNS-vizsgálatot (annak eredménye 6 hétig is eltarthat). "Hogy' maradhatok bezárva ennyi ideig a gyerekeim nélkül?" kesereg Madame E. Már három alkalommal megpróbálták Kína felé kitoloncolni dokumentumok nélkül, csak amiatt nem ment, hogy a gyerekei Belgiumban vannak. A Caricole csak holland nyelvű iratokat szolgáltat számára, ezekből semmit nem ért szegény asszony.

Meddig marad még börtönben? Meddig traumatizálja az Office des Étrangers ezt a családot ebben az abszurd, szégyenletes ügyben?

Madame E-t azonnal engedjék szabadon, hogy gyermekeivel együtt visszatérhessen Franciaországba, messzire ettől a rémálomtól!



Forrás: le communiqué du 30 janvier signé par la CRER, Getting the Voice Out, le MRAX, SOS Migrants et le CRACPE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.