2017. február 12., vasárnap

Rendőrattak

Mindez Belgiumban történik 2017-ben egy békés, színes és zenés feminista menet alkalmával. Máshol is történhetett volna. Semmi nem igazolja a rendőri erőszakot, az elszenvedett bántalmazást.
(amatőr felvétel az RTL-infon)
Ezen a délutánon közterületen meneteltünk, nők, asszonyok. A feminista tüntetésen való részvétel nyitva állt mindenki előtt politikai hovatartozás nélkül. Indulásunk után csakhamar a rendőrség figyelmeztetett, hogy nem ért egyet sem a közterület igénybevételével, sem azzal, hogy így akarjuk felhívni a figyelmet a nők, a transzexuálisok ellen elkövetett bűnökre.

Egy kis utcából egy férfi ugrott elő, egy gumibottal. vakon vagdalkozni kezdett, akit ért. Hirtelen azt gondoltam, hogy egy macho férfitársunk támad… Veszélyes. Természetesen összezártunk, védtük egymást. A félelmet indokolta a különleges agesszivitás.

Egyenruhás rendőr közeledett, ahogy odaért, ő is verni kezdett minket. Megértettük, hogy az első támadó, a civilruhás rendőr kollégája…   

A rendőrök gyorsan blokkolták menetünket az út mindkét oldalán azzal az ürüggyel, hogy mi voltunk a támadók. De túl hirtelen érkeztek ahhoz, hogy hihető legyen, semmi nem volt előkészített.


Egy félóra hosszat igazoltattak bennünket kettesével és hagyták, hogy sokan elmenjenek, mások maradtak összeforrva, egymáshoz szorulva az ütlegelések közepette. De végül mindnyájan saját lábunkon távozhattunk… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.