2017. február 15., szerda

«Ne merj a sztrájkjoghoz nyúlni, társaink ellen ne merj szankciókat alkalmazni!»


A párizsi polgármesteri hivatal szakszervezetellenes megtorlása ellen a dolgozók szervezeteikkel együtt tiltakoznak 


Február 10-én a CGT szakszervezettel együtt a párizsi polgármesteri hivatal mintegy 100 dolgozója gyűlt össze, hogy támogassa egyik munkatársukat, akit fegyelmi tanács elé citáltak.  

A tények: Párizs önkormányzata a sztrájkjogot támadja egy jegyzék segítségével, amelyben kötelezik a dolgozókat sztrájkbalépési szándékuk esetén annak 48 órával korábbi bejelentését az igazgatóságnak. A bíróság már illegálisnak ítélte, de az önkormányzat, élén a polgármesterrel, Mme Hidalgoval, csökönyösen tartja magát megtorlási kampányához és szankcionálni akarja azokat, akik nem tartották be a jegyzéket. A célbavett dolgozók ugyanazok, akik a múlt évben mozgósítottak a munkatörvénykönyv módosításának visszavonásáért. Ugyanazok, akik a mindennapokban is védik a dolgozók érdekeit.

Mme Hidalgo a kormányzati politikát követi a szakszervezetellenes megtorlásban, a dolgozók ennek tökéletes tudatában vannak. Két óra hozzat tartó összejövetelük jelmondatai: « Hidalgo, ne merj a sztrájkjoghoz nyúlni», és: «társaink ellen ne merj szankciókat alkalmazni !» a "kihallgatás" helyszínétől néhány méterre skandálva.

Az érintett dolgozók figyelmeztetést kaptak.

Ami biztos, az az, hogy a küzdelem folytatódik, ahogy a közszolgáltattások párizsi CGT titkára megjegyezte…  


(Levelezőnktől)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.