2017. február 10., péntek

«Zsidók, arabok, együtt!»



Az izraeli kormány bejelentései egymást követik: 2 500 új lakás építése, aztán 3 000 az új telepesek számára; a törvénytervezet pedig pedig legalizálná azt, amit az érvényes törvény is «vadtelepnek» nevez… Pluszként más formában többszáz hektár palesztin földet fognak annektálni. 

Ami a nap mint nap agresszíven palesztinokra támadó fanatizált telepeseket illeti, azok «az izraeli hadsereg védelme alatt állnak», jelenti a «Megtörni a csendet» civil szervezet. 

De az izraeli vezetők Netanyahuval az élen nem tágítanak … mivel szabad utat kaptak az új Trump-daminisztrációtól. Pedig még Trump környezetében is aggodalmak fogalmazódnak meg «hiszen még nem fogadtunk el hivatalos álláspontot a telepeket illetően», deklarálta Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője. Hozzátette, hogy «az új telepek létrehozása, vagy a meglévők bővítése nem szolgálja a béke céljait». 

Ami valójában nyugtalanítja őket az az, hogy a palesztin nép 70 évvel elűzetése után sem mond le hazájáról, földjéről. Amíg Trump és Netanyahu új háborúra készül a palesztin nép ellen, többezer arab és zsidó tüntető palesztin zászlókat lobogtatva együtt demonstrált a házakat leromboló izraeli hadsereg ellen Tel Aviv utcáin febr. 4-én: «Zsidók, arabok, együtt!» … 

Az egyetlen, demokratikus és világi Palesztina megteremtése – nem lehetetlen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.