2009. szeptember 5., szombat

Állásfoglalás

A BCKSZ tiltakozását fejezi ki és minden jószándékú humanista csatlakozását várja!

Edelény polgármestere, Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő az elmúlt napokban nagy nyilvánosság előtt többször megismételve súlyosan megrágalmazta a cigány anyákat.
Azt nyilatkozta, hogy a cigány terhes anyák annak érdekében, hogy kiemelt családi pótlékot kapjanak, terhességük alatt gyógyszereket szednek, s mindent elkövetnek, hogy a születendő gyerekeik betegen szülessenek meg. Többek között azt is állította, hogy tudomása van arról is, hogy gumikalapáccsal ütik hasukat a terhes cigány anyák.
Molnár Oszkár azt állítja ezzel a kijelentésével, hogy ezért több a beteg csecsemő a cigányok esetében.
A BCKSZ mint civil szervezet mélységesen elítéli ezt és az ehhez hasonló kijelentéseket, és népcsoport elleni lázításnak, rágalomnak tekinti.

A BCKSZ kiemeli:
- a cigányság a rendszerváltás vesztese minden tekintetben;
- a cigányság ma Magyarországon, B-A-Z megyében különösen is olyan szociális gettólétbe kényszerült, amely felelős mindazért, amire a rágalmazó kitalációit megfogalmazta.


A BCKSZ kéri a FIDESZ-t, hogy határolódjon el az ilyen, emberi mivoltából kivetkőzött tagjaitól és csatlakozzon tevőlegesen a követelésünkhöz, miszerint Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere azonnal mondjon le és a jövőben ne mérgezze a közéletet.
A cigányság kollektív megsértése, megrágalmazása ma, abban a helyzetben, amikor mindennapi létéért küzd, nem egyéb, mint kollektív verbális megsemmisítésre tett kísérlet, gyűlöletkeltés egy népcsoport ellen.
Kérünk tehát minden jóérzésű embert, csatlakozzon a B-A-Z Megyei Cigány K. Önkormányzat felhívásához és közösen tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a közéletből, a pozíciójából Molnár Oszkár mondjon le, a közéletből vonuljon ki, pártja határolja el magát személyétől.

Az elnökség nevében: Aradi Pál

A felhíváshoz csatlakozunk: a Nemzetközi Egyetértés magyar aktivistái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.