2009. szeptember 19., szombat

Történelemhamisítás a demokratikus nyugati sajtóban:

A Ribbentrop-Molotov paktum
A frankofon országokban széleskörűen sugározták az Apokalipszis (rendezője Isabelle Clarke) c. «dokumentumsorozat» első részét, mely így indít: «Hitler elhatározta, hogy ráteszi kezét Európára. Szövetséget kötött Sztálinnal (1), Lengyelországot lerohanta 1939 szeptember elsején. Franciaországnak és Angliának nem volt más választása (2), mint Németországnak háborút üzenni. De a németek és szovjetek Lengyelországot nyugodtan feldarabolták (3).»
Nézzük csak ezeket az (általam megszámozott) állításokat – már csak azért is, mert Magyarország történelmének legújabb, hivatalos verziója hasonló ferdítéseket tartalmaz.
(1) Vajon a «német-szovjet megnemtámadási szerződés», melyet Molotov és Ribbentrop írt alá, már szövetséget is jelent?
Beszélhetünk-e szövetségről és paktumról anélkül, hogy idéznénk, ezt megelőzően Franciaország és Anglia Hitlerrel Münchenben aláírta a város nevét viselő egyezményben Cehszlovákia német annexióját, mely annexió nem Hitler kelet felé nyomására szolgált?
Ezt a paktumot nem előzte meg egy másik, szintén megnemtámadási szerződés, melyet Bonnet (Franciaország külügyminisztere) írt alá és ugyanaz a Ribbentrop? Miben különbözik a két egyezség, miért lett elfelejtve az utóbbi?
(2) Miért mondják: «Franciaországnak és Angliának nem volt más választása»?
Nem utasíthatták volna vissza a nácik előtt kapituláló Müncheni egyezményt? Vagy miért nem támogatták a SZU javaslatát (csapatok küldését Csehszlovákiába) Hitler étvágyával való szembenézésre? A SZU korábbi kérése az antifasiszta szövetség létrehozása nem választás kérdése volt?
(3) «A németek és a szovjetek nyugodtan feldarabolták Lengyelországot».
Izoláltsága folytán (amit ez 1. és 2. pont magyaráz), és mivel a Wehrmacht egész Ny-Lengyelországot elfoglalta, a SZU, ha nem mozdul, a náci csapatokat a saját határain találja. A SZU nemhogy nem együtt cselekedett Németországgal, de meg is várta, hogy Lengyelország hivatalosan kapituláljon és csak 2 héttel később foglalta Nyugat-Galiciát. Nézzük Churchillt, akit kevesen vádolhatnak kommunista- vagy szovjetbarátsággal, ő elismerte a szovjet hadműveletet, ennek apropóján gratulált, mint olyan természetű intézkedéshez, amely a Reich agresszivitását blokkolta.
Sztálinnak sok mindent a szemére lehet hányni, a sztálinizmusnak még többet. Ez azonban nem ok arra, hogy a közvéleményt manipuláljuk, az igazságot elhallgassuk, az ifjúságot megrontsuk.
(Vladimir)

Az Apokalipszis sorozat arra rendeltetett, hogy újraírja a történelmet az aktuális kapitalista EURODIKTATURA normái által ösztökélve (a népeket, dolgozókat egymásra uszítva, megosztva, a társadalmat jobbra tolva az utcáinkon újra masírozó fasiszták segítségével …)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.