2009. szeptember 11., péntek

Francia barátunk levele – a szlovák nyelvtörvény kapcsán

Nem értem, hogy Magyarországon mi okból maradt abba mindaz a polémia, mely az 1840-es években kezdődött a nemzetiségekről és folytatódott az egész demokratikus és munkásmozgalomban nemzetközi szinten is több mint egy évszázadon keresztül, majd az első világháború után teljesen lekerült a napirendről, mert a nagyhatalmak másként döntöttek.
Először az USA Wilsonnal és Clémenceau-tipusú ügynökeivel, aztán Benes, stb. és végül természetesen Sztálin, aki a «szocializmus egy országban» nevében még azt is megtiltotta, hogy gondolkozzanak ezen. A népeket érdekeik szerint feldarabolták nem törődve legitim nemzeti törekvéseikkel és mindig a munkásegység ellen. Most pedig a civilizáció minden vívmányának, főként a munkásosztály által elért vívmányoknak világszintű megsemmisítése keretében úgy döntöttek, hogy a nemzeteket is meg kell semmisíteni (pontosan azért, mert az vívmányok a nemzeti keretekbe illeszkednek), magasszintű szupranacionális (EU-típusú) intézményekből intézkednek, hogy az összes nemzeti törekvés különösképpen reakciósnak minősül, s ezt bizonyítandóan a barna ingeket útjukra bocsájtják és érvet szolgáltatnak olyan megbízható kormányzat felállítására, mely majd dönt a népek és etnikai kisebbségek helyett arról, mi lesz jó nekik. Gyengeelméjű népek, melyek csak arra jók, hogy egymást öljék olyan hiábavaló dolgok miatt, mint a nyelvhez, anyanyelvi iskolához vagy csupán a létezéshez való jog! Akik pedig ezeket a jogokat fennhangon hirdetik, azokat sovinizmussal vádolják és az alkalmilag, használt alkatrészekből összetákolt barna gárdához küldik, hogy mondják emezeknél hangosabban! Jogaikat eltorzítva és a bűnök felé tolva!
Nem lehet nem észrevenni, hogy az imperializmus szolgálatában álló Európai Unió keze van a cigány pogromok vagy a «balkáni háborúk» előkészítésében, Szlovákiában és nem közvetlenül, de egész Közép-Európában!
Az egyetlen válasz a Balkáni és Dunai Népek Föderációja volna, melyben minden nép - jogait tekintve - egyenlő lehetne. Például így találhatná meg egységét a jobb parton fekvő Komárom a balparti Komarnoval, ebben a föderációban, mely az Európai Szabad Népek Szabad Uniójának közép-európai „fordítása”!
Budapesten a Nemzeti Múzeumban tett látogatásom alatt olvastam Teleki válaszát Kossuthnak, aki az ország szövetségi állammá alakítását sürgette: (bocsánat, csak az angol változatot írtam le) «Liberty, Equality and Fraternity are not enough. The peoples want to live the life of nationalities. We should build a systeme by which we would make up for the lack of unity amound the nationalities by agreeing to and respecting individual and nationality rights. The more we give the nationalities, the less we shall have to give Austria and absolutism». 1849-ben volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.