2009. szeptember 23., szerda

MEGHÍVÓ A MAGYAR EGYESÜLT BALOLDAL MOZGALOM DEMONSTRATÍV ALAKULÓ ÜLÉSÉRE



MEGHÍVÓ A MAGYAR EGYESÜLT BALOLDAL MOZGALOM DEMONSTRATÍV ALAKULÓ ÜLÉSÉRE




Kedves Barátunk, Honfitársunk!


Ismertek azok a gazdasági és politikai okok, amelyek Magyarországon is a baloldal széteséséhez, társadalmi méretű hanyatlásához vezettek. Húsz évvel a rendszerváltozás után Magyarországon is fennáll a veszélye annak, hogy a tőkés rendszert bírálók, az igazi baloldaliak szava eltűnik a politikai porondról.


Pedig éppen napjainkban, amikor a tőkés rendszer világméretű válsága miatt fokozódnak a társadalmi feszültségek, amikor egyre világosabban látszik, hogy a tőke nem képes hatékonyan működtetni a termelőerőket - éppen most van a legnagyobb szükség a friss, haladószellemű baloldalra! A társadalom egyre növekvő kárvallott rétegének szüksége van érdekeinek képviseletére, vagyis az igazi baloldali értékek hatékony védelmére. Ennek hiányában az egyre elviselhetetlenebb társadalmi feszültségek a szélsőjobbnak nyithatnak teret, amit minden humánus embernek kötelessége megakadályozni. Ezek a feladatok csak a baloldal közreműködésével oldhatók meg.


E válságos időszakban két alapvető veszély leselkedik a magyar társadalom kritikus és humanista (baloldali) értékekben gondolkodó részére. A valódi baloldal (a polgári párttá változott MSZP valószínűsíthető veresége nyomán) a felerősödő bomlásban maga is elmerül a polgári világban, vagy egymással viaskodó szektákra bomlik szét.


Ezért határoztuk el még a 24. órában veletek együtt, több szervezettel és több mint száz alapító egyénnel, hogy készülve a „legrosszabbra” – létrehozunk egy olyan szociális mozgalmat, amelyben minden „rendszerkritikai” baloldali ember összetalálkozhat, erőit újjászervezheti, jövőképét újrafogalmazhatja és ennek érdekében hatásosan tevékenykedik.


A tét óriási. Ezért, kedves Honfitársunk,mint potenciális tagtársat, külön megkérünk, hogy a megalakulást demonstráló, az alapvető elhatározásokat szentesítő összejövetelt tiszteld meg részvételeddel, amelyre mindannyian feltétlenül számítunk.


A mozgalom demonstratív alakuló ülésére szeptember 26-án délelőtt 10 órakor kerül sor a Kossuth Klub Nagytermében (Múzeum utca 7.).


A Magyar Egyesült Baloldal Mozgalom vezetősége

email: mebal@mailbox.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A gyúlés tervezett programja:



2009. szeptember 26. szombat
Levezetőelnök: Szász Gábor

Helyszín: Kossuth Klub (VIII:, Múzeum u. 7.)



10,00: Köszöntő (Szász Gábor)

10,10: „Élelem, Íz, Éhség” - filmvetítés

10,20: A MEBAL Mozgalom életre hívásának okai (Krausz Tamás)

10,35: A MEBAL programja: 90 fokos fordulat – kiút a válságból (Artner Annamária)

10,50: A MEBAL akciói (Noé Krisztina)

11,05: Munkacsoportok és vezetőik bemutatása (Szász Gábor)

11,15: Szervezetek felszólalásai (3-3 perc)

12,00: büfé

beszélgetések, belépési nyilatkozatok kitöltése, munkacsoportokba jelentkezés

http://mebal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.