2011. augusztus 25., csütörtök

57 ezer forint lesz a közmunkabér

(Népszabadság online)

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások bére - attól függően, hogy igényel-e szakképesítést a munkakör betöltése - 57 ezer, illetve 78 ezer forint lesz havonta a Magyar Közlönyben szerdán megjelent szeptember 1-jétől hatályos kormányrendelet szerint.
Teljes munkaidőben a havibér 57000 forint, a hetibér 13120 forint, a napibér 2624 forint lesz. Teljesítménybérezésnél a teljesítménykövetelmények száz százalékos és a teljes munkaidő teljesítésénél a közfoglalkoztatási bér kötelező legkisebb összege 57000 forint. A követelmények száz százalék feletti teljesítésénél azonban a bér növelhető, illetve csökkenthető is abban az esetben, ha a követelményeket nem teljesíti a közfoglalkoztatott.
A közfoglalkoztatót a teljesítménybér alkalmazásával sem illeti meg többlettámogatás, a rendelet szerint ezeket a szabályokat kell alkalmazni a közfoglalkoztatási jogviszonyban lévő munkavezető bérezésénél is.
Részmunkaidőnél a havi, heti és napi bértételt a munkaidő eltérő mértékével arányosan csökkentve kell figyelembe venni, azzal, hogy az egy hónapra folyósított havi, illetve az egy hónapra vetített heti és napi nettó bértétel nem lehet kevesebb a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegénél. A havi közfoglalkoztatási bért heti részletekben fizetik ki.
A legalább középfokú iskolai végzettséget, szakképesítést igénylő munkakör betöltésénél a közmunkások garantált havi bére 78000 forint, hetibére 17950 forint, napibére 3590 forint lesz.


Kommentárok:


-Most néztem meg az APEH honlapján havi 78000 Ft a minimálbér. (http://apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/minimalber_garantalt)
Valóban 78,000!
Mivel a 78,000 Ft a költségvetési TÖRVÉNYben van megállapítva, a közmunkáról meg (tudomásom szerint) kormányrendelet intézkedik, ezért ez bizony törvénysértő!
Alkotmánybíróság vonassa vissza!

-Ennyi pénzért tolja a talicskát Orbán és Kövér a debreceni stadionnál, Szájártó is segíthet nekik. Aztán gondolkodhatnak hogy elég-e a zsozsó a villanyszámlára, meg némi tapasztalatot szerezhetnek arról hogy mi is a munka.

-Az is hülye, aki nem kvalifikált munkaerőnek ezután kifizeti a minimálbért. Kirúgni, közmunkásként visszavenni, és sokkal olcsóbban meg lehet úszni.

-Na de ki megy közmunkásnak ennyiért, mikor már 150000 új munkahely jött létre, hiszen a "kormányváltástól számított 6 hónap alatt helyrerakjuk a gazdaságot, és lehet az a hiány akár 6-8% is."

-Tiszta átverés!
A minimálbér legalizálása ilyen módon 4 ÓRÁS!!!! munkaidőben!!!
Remélem megérted!?

-Vegyük azt is hozzá, hogy az eredeti tervek szerint a közmunkások zömét négy hónapig négy órában foglalkoztatnák. Ezek szerint az ő munkabérük ugyanannyi lesz, mint a segély. Ez ám a segítség!

- Mi fogja megakadályozni a munkáltatókat, hogy kirúgják a dolgozót, és helyette olcsóbban rabsz.. közmunkásokat béreljenek? (Azt tudjuk, hogy az új Munka Törvénykönyve nem fogja megakadályozni.)

- Aki ezeket kitalálja, tudja-e, hogy 2010-ben a létminimum 78 736 Ft volt? (Mint a viccből tudjuk, a német meg az amerikai kormányt nem érdekli, mire költi a kereset és a megélhetés közti különbséget az ember, az Orbán-kormányt meg nem érdekli, honnan teremti elő.)

-"Hová fog ez vezetni?"

-Ha van Közmunkára MUNKAHELY, miér nem csinálnak belöle RENDES MUNKAHELYET????
Csak nem valakik nyerészkedni akarnak?

-Ennyiből éljen meg a Vityenka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.