2011. augusztus 28., vasárnap

Felhívàs

Dolgozók Nemzetközi Egyetértése (EIT)
87, rue du Faubourg-Saint-Denis - 75010 Paris - France
Tel : (33 1) 48 01 88 28 - Fax : (33 1) 48 01 88 36 - E.mail : eit.ilc@fr.oleane.com


Az APTUF támogatása a szakszervezeti jogok támadása ellenében
Az APTUF küzdelmének pénzügyi támogatása a Capital Industry elbocsátott munkásának reintegrációja érdekében


A Nemzetközi Egyetértés közzéteszi azt a levelet, melyet a All Pakistan Trade Unions Federation főtitkára és az algíri háború- és kizsákmányoláselleni nemzetközi tanácskozáson a koordinációs bizottság tagjaként megválasztott Rubina Jamil írt.

“Lahore, 2011. aug. 22.
Kedves Elvtársaink!
Köszönjük támogatásotokat. Első felhívásunkban a következő tényeket emeltük ki:

“Az APTUF pakisztáni szakszervezeti konföderációnak 240, állami és magán-, ipari és kereskedelmi szakszervezet tagja van.
• A Capital Industry dolgozói harcának összefoglalója:
A Capital Industry (Pvt) Ltd. Manufacturing bicycles székhelye Shahdra, Lahore. A Capital Industry Workers Union szakszervezet, az APTUF tagja, többségi eredményt ért el a 2011 májusi szavazáson. A vállalati vezetés azonban elutasította a szakszervezet jogát a kollektív szerződések tárgyalására a dolgozók és bizalmik zaklatásánának taktikáját alkalmazva. A szakszervezet békés módszerrel keresi a dolgozók követeléseinek kielégítésére szolgáló párbeszédet, de a vezetés elutasítja az egyezkedést és fenyegetőzik. Aug. 8-án reggel munkába érkezéskor a Capital Industry dolgozói a kapun kifüggesztve találták a 41 dolgozó, közöttük 6 szakszervezeti felelős elbocsátáról szóló értesítést.
• Az üzemi vezetés bűnöző módszerein túl a dolgozókat és az APTUF vezetőit meg-megújuló támadások érik a munkáltató és az azt támogató tőkés csoportok részéről. De a dolgozók hűségesek és óriási erkölcsi erőről tesznek tanúságot, hogy céljaikat elérjék.
• A 2011.máj.24-i szavazáson többséget kapott Capital Industry Workers Union a pakisztáni törvények alapján jogosult kollektív tárgyalások folytatására.
• A Capital Industry Workers Union (CBA) az APTUF-fal a vállalat ajtai előtt tüntetéseket tartott.
• A szakszervezet és az APTUF képviselői találkoztak Pundzsab bérkérdésekkel foglalkozó államtitkárával, munkaügyi titkárával és a régió munkaügyi igazgatójával a dolgozók problémái és nehézségei ügyében.
• A Capital Industry dolgozói szakszervezete panaszt nyújtott be a kollektív tárgyalásokat megtagadó vállalati vezetés ellen.
• Az APTUF a Capital Industry szakszervezetével együtt találkozott Shahdra rendőrségének felelősével a Capital Industry vezetése részéről a dolgozók szervezett zaklatása és az ILO 87-es és 98-as konvenciója megsértése ügyében.
• A munkaügyi minisztérium képviselője megjelent az üzemben vizsgálódni, a munkaügyi iroda felelőse megkapta a vizsgálati jelentést és behívta a vállalati vezetést, mely azonban nem jelent meg a megadott időpontban.

• Követeléseink:
* a 41 elbocsátott azonnali visszavétele
* tárgyalások megnyitása a Capital Industry dolgozói szakszervezetével
* a szakszervezeti követelések bejentésének elfogadása
* a munkaügyi törvények tisztelenbentartása
* a megszüntetett kiegésző juttatások helyreállítása.”
Ezután a Capital Industry azzal próbálkozott, hogy az elbocsátott dolgozókat határozott időre szóló szerződéssel visszavegye, zaklatta őket annak megakadályozására, hogy tiltakozó akciókban vegyenek részt, ideértve a vállalat előtti nagygyűléseket is.
A Capital Industry dolgozóinak gazdasági helyzete rendkívül rossz, csak havonta 7 ezer rúpiát keresnek (70 dollár körül) s három éve megszüntették a kiegészítő juttatásokat.
Miért bocsátotta el az igazgatás a 41 dolgozók (ami azt jelenti, hogy 41 család megélhetés nélkül marad)? Mert ezek voltak a legaktívabbak és a pakisztáni szakszervezeti harcban legelkötelezettebbek. A Capital Industry dolgozói szakszervezeti vezetői az APTUF segítségével szakszervezetük jogainak védelméért harcolnak. A munkáltató erőszakot tesz az ILO 87-es és 98-as konvencióján, Pandzsáb állam hatóságai pedig semmit nem tesznek a dolgozók gondjainak megoldására.

Az APTUF megköszöni az Egyetértés akcióját és mindenkinek köszönetet mond, aki támogatott bennünket az egész világon, ami még most is erőt ad ellenségeink támadásával szembeni harcban.

Szövetségünk kezdeményezi az igazságszolgáltatás bevonását a munkaügyi törvényeket megsértő vállalati vezetés, az önkényes elbocsátások ellen, az elbocsátott dolgozók azonnali visszavétele érdekében.

Az APTUF pénzügyi támogatókampányt szervez ezen igaszságszolgáltatási aktus kiadásainak fedezésére. A pakisztáni dolgozókhoz fordulunk, hogy anyagilag is támogassák kampányunkat. De szükségünk van nemzetközi segítségre is.
Ezért fordulunk az egész világon a munkásszervezetekhez és munkásaktivákhoz, hogy segítsenek bennünket szakszervezeti jogaink megvédésében, a 41 elbocsátott dolgozó és bizalmi visszavételében.

Testvéri üdvözlettel:
Rubina Jamil,
az APTUF főtitkára”

****************************

A Dolgozók Nemzetközi Egyetértése válasza az APTUF-nak


Aki egyet támad, mindnyájunkat támadja


A pakisztáni szakszervezeti szabadságjogokat védve saját jogainkat védjük.
Ezért a Nemzetközi Egyetértés minden olyan szervezethez fordul, mely az algíri háború és kizsákmányolás elleni tanácskozáshoz csatlakozott 2010 novemberében és ezen felül is minden szakszervezethez és szakszervezeti taghoz a világon.
Csatlakozzatok az APTUF-szolidaritási kampányhoz!

Gyűjtsük össze a szükséges összeget az APTUF számára!



Louisa Hanoune és Daniel Gluckstein,
a Dolgozók Nemzetközi Egyetértése koordinációs bizottsága nevében



Pénzügyi támogatás számlaszáma:
Név: Entente internationale des travailleurs
(külföldről) IBAN: FR76 1027 8060 7600 0200 5070 130 - CMCIFR2A

Szolidaritási, kampánytámogatási üzenetek, email : struggle0881@yahoo.com

Máslatot küldjetek: Waqar Shafi, Executive director (fax : 92 42 36 28 25 03)
és Shabaz Sharif, Chief Minister of Punjab (fax: 92 42 35 881 383)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.