2011. szeptember 16., péntek

Devizahitel-vita

Kommentek devizahitelesek megmentésére szóló tervről:

- Lakni, azért csak kell(ene). S ha a magyar munkavállaló bére nem fedezi újratermelésének költségeit, az miért az ő hibàja?

- szörnyű öszvérmegoldás, amely igazságtalan, kevés és nem megfelelő réteghez jut el, ezzel szemben támadási felület, bankrendszerromboló, jogbiztonságot romboló stb. Egyszerűen nem éri meg. Ja, az állam alapfunkciói ugye köz és jogbiztonság megteremtése lenne.

- A felelőtlen állam, a felelőtlen bank és a felelőtlen hiteles egyformán kéne hogy állja ezt a cehhet bizony. Úgy lenne igazságos. És ennyit mind a három fél el is bírna valójában.

- Egy neves gyógyszergyártó új gyógyszert jelent be, amely kitűnő altató és fejfájásra is elsőrangú. Veszik is a népek, agyba főbe dicsérik, aztán... aztán történik valami. Gyerekek születnek végtag nélkül, kiderül a gyógyszer miatt. Ekkor a gyógyszert korábban benyelő emberek nagyon csúnyán néznek a gyártóra. Amaz és sok nem érintett ember elképed. A gyógyszer mellett a cetlin feketén-fehéren ott volt: mellékhatások előfordulhatnak. Igazuk van, ezt vállalták a fogyasztók, kockáztattak és nem jött be, reklamációnak helye nincs. Meg egyébként is senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy márpedig azt a gyógyszert kell szedi. A felelősségteljesen gondolkodók maradtak a meleg tejnél és aszpirinnél. A sok birkának pedig (és kéz/láb hiányos gyerekének) ez kiváló iskola, egy életre megtanulják, hogy nem kell mindenféle gyógyszert bezabálni.

- Magyarországon miért nincs kiszámítható és legális bérlakás-piac, ahol tartósan, korrekt és szabályozott körülmények között lehet bérlakáshoz jutni, mint minden civilizált országban? Miért csak kiskirálykodó, adócsaló újgazdagoktól és zavaros forrásból tőkét szerzett lumpenproliktól lehet álszerződéssel, feketén albérletet kivenni (úgy értem átlagfizetésből, nem havi 200-ért)? Miért nem jár a bérlakáshoz állandó lakcím jogosultság, hogy ne kerüljenek jogilag lehetetlen helyzetbe az albérletben élők? Nincs állandó lakcím - nem devizabelföldi, kvázi hajléktalannak számít - nem szavazhat, nem nyithat bankszámlát, a munkaadók meg csak fújjognak rá, ahogy a gyerekére is az óvodában, iskolában - az állandó lakcímmel nem rendelkező albérlőnek az egyetlen jogosultsága az adófizetés. Erről miért nem ír soha senki? A fiatalok nagy részének nem kéne saját tulajdonú lakás, ha lakhatását korrektül és legálisan meg tudná oldani, így hitelfelvételre sem lett volna kényszerítve. A jogilag kilátástalan helyzetbe kerülés (az albérlő jogilag hajléktalannak számít) nevezhető-e kényszerítésnek? A bérlakás-piac tudatos leépítése és jogi szabályozatlansága szükségszerűen kedvez a lakáshitelek felvételének. Nagyanyám még ki tudott venni szabályozott körülmények között bérlakást, én miért nem?

- mentsenek meg inkább engem, friss diplomás vagyok, és 90ezret keresek. nem akarok felvenni hitelt, de máshogy kb. 15 év alatt jönne össze egy lakásra való, feltéve, hogy addig nem eszem, és a munkába járás költségeit sem fizetem ki.

- EGYÉNI INDÍTVÁNYOM: A DEVIZAHITEL VÉGTÖRLESZTÉSE FOLYTÁN ELÉRT (POFÁTLAN) NYERESEGRE VESSENEK KI 98%-OS ADÓT ÉS AZ ÍGY BEFOLYÓ ÖSSZEGET KÜLÖNÍTSÉK EL A GYERMEKÉTKEZTETÉSRE

- én is hitelkárosult vagyok..a hitelt nem egyedül vállaltam...megváltoztak az életkörülményeim (válás stb..). közalkalmazotti, értelmiségi fizetésből, angol nyelvű diplomával keresek 130 ezer ft-ot..szerintem inkább itt a hiba..az embereket ellehetetlenítik, hogy egyáltalán megéljenek..hiszen 10 ezer Ft a sarokig nem elég manapság..kérik mért alakulnak a születési és a halálozási arányok úgy, hogy míg egy gyermek születik, addig négyen halnak meg (4:1)...nincs gyerek...nekem is csak egy van...még a tankönyvet se kapom ingyen, mert a Magyar állam szerint az egy gyerek az nem gyerek...de mire is szüljek? 26 nm-re? vagy 130 ezer Ft-ra? igen annak idején amikor hitelt felvettem szerettem volna a kislányomnak egy külön szobát, olyan nagy kiváltság ez? azt sem tudom, hogy a hitelem felvett összege, azóta hogyan lett a duplája..és a kamatokat a bank miért is svájci frankban számolja? én nem kérem, hogy segítsenek, mert lassan költözöm és egyenlőre úgy néz ki még albérletet sem igazán tudok majd fizetni...ja próbáltam munkát vállalni a főállásomon kívül, szerintetek lehetséges? még takarítónak is több ezren jelentkeznek..

- Csak a bankokat kell megmenteni adóforintokból? Emlékszel? 500 milliárd 2008-ban a mi pénzünkből.

- Több ismerősöm van, aki 3-4 ingatlant vett frankhitelre és adta bérbe, hogy majd több a befolyó bérleti díj, mint a törlesztőrészlet. Volt, aki kabriót vett hitelre, 24 éves biztosítási ügynök ismerősöm főiskola után 1 évvel gondolta úgy, hogy neki családi ház jár...KIT? MIÉRT ÉS MIBŐL MENTÜNK MEG?????

- ha valaki üresen átadja a hitellel terhelt lakását a banknak, akkor az szabaduljon a tartozásától, a bank meg azt csinál az üres lakással amit akar, árulja ki a lakásból a hitelt. Ha nem tudja a bank a hitelt kiárulni a lakásból, akkor az elcseszett hitelbírálat kockázata - ugyanis a lakás ára nem fedezi a fennmaradó hitelt - legyen már a bank kockázata.

- Vettem volna én támogatott forintkölcsönt, de sajnos nekem már nem jutott. A budai barátomékra költötték, akinek a szülei abból tudtak venni egy harmadik lakást is maguknak, aminek bérbeadásából nem csak a törlesztőjükre futotta, de még a zsebükben is maradt. Dicsérte is ezért 2003 magasságában a Fideszt.

- Aki jól jár az a 100 ezer ember aki végtörleszteni tud.
Egy kormánynak a nemzetet az egész társadalmat kellene néznie és olyan döntést hozni illetve kitalálni ami a többségnek jó!!! Na persze ez nem felelős kormány, hanem egy trehány csürhe.
- Orbán Viktor egy perverz Robin Hood. Amit elvesz a gazdagoktól, azt odaadja a gazdagoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.