2017. május 19., péntek

Nemzetközi Munkásbizottság: Kína


Kína
Szakszervezeti tevékenységük miatt több aktivistát börtönöztek be, közöttük Meng Hant, akit 16 hónapja tartanak fogva.

A Mumbai-i konferencia folytatásaként független vizsgálóbizottságot hoztunk létre, ennek keretében mi, szakszervezeti felelősök, akik saját országunkban is a munkásjogok védelme mellett köteleztük el magunkat, Kínában megjelenve független vizsgálatot fogunk tartani, május elseji felhívásunk tartalmának megfelelően.

A dolgozók, bármely ország is legyen hazájuk, nem maradhatnak érzéketlenek testvéreik sorsa iránt, legyenek azok bárhol a világban.

A szervezkedés joga olyan megkérdőjelezhetetlen jog, amely nem ismer határokat.

Számtalan kérdés merül fel a védekezés jogát illetően Meng Han, Zeng Feiyang, Zhu Xiaomei és Tang Huanxing bírósági eljárásában, a fogva tartás körülményeit és a megvádoltak családjával szembeni nyomást illetően.

A nemzetközi szakszervezeti mozgalomban számosan emelték fel szavukat szabadságot követelve számukra. Most úgy látjuk, a helyszínre kell utaznunk a vizsgálatunk kiszélesítése ügyében.

Az igazságot akarjuk és az egész világgal tudatni szeretnénk azt. Találkozni akarunk Meng Hannal a börtönben és azokkal az aktivistákkal, akik kiszabadultak már; Guangdong tartomány kormányzati felelőseivel; meg akarjuk interjúvolni a helyi munkásszervezeteket, az All China Federation of Trade Unions szakszervezet vezetőit. Minden információra figyelni fogunk, minden dokumentumot figyelembe veszünk.

Mélységesen meg vagyunk győződve arról, hogy egyedül a kínai népnek van joga dönteni saját jövőjéről minden külföldi beavatkozás nélkül, akciónk arra irányul, hogy megmutassuk a dolgozók közötti nemzetközi szolidaritás szükségességét, ezért kérjük a Kínai Népköztársaság hatóságait, hogy delegációnk számára vízumot biztosítson.


Pascal Corbex, szakszervezeti felelős (Franciaország), John Sweeney, UNITE (Nagy-Britannia), Chris Silvera, Local 808 International Brotherhood of Teamsters (USA), Klaus Schuller, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) Munkásbizottsága és az EVG aktivistája (Németország)



Alulírott támogatom a független munkásdelegáció kínai munkáját:
Név, keresztnév: …........................................................................................................................
Szakszervezet/ország : …........................................................................................................................
személyes címen a szakszervezet nevében
Mailcím: …........................................................................................................................
Pénzbeli támogatást nyújtok : …. összegben
IBAN: FR76 3000 4003 5400 0304 6996 962
Account: COMMISSION D ENQUETE CHINE

Kapcsolattartás: Alain Denizo C/O Commission Enquête Chine - 25, rue Ledion - 75014 Paris (France)
Mail: comenchine@wanadoo.fr


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.