2017. május 20., szombat

PAKISZTÁN


    Az ALL PAKISTAN TRADE UNION FEDERATION szakszervezeti tömörülés mélységesen elítéli 10 építőipari munkás meggyilkolását Gwaderben (Balusisztán)


    A helyszínre terroristák érkeztek, a munkásokat felsorakoztatták, személyi irataikat kérték és 9 sindi, 1 pandzsábi dolgozót kivégeztek.

    Nem első ízben fordul elő az eset, már többszáz dolgozóval végeztek hasonló körülmények között.

    Az APTUF kijelenti, hogy amellett, hogy mélyen elítéli a terrorista akciót, a felelősök között ott vannak a vezetők is, a proimperialista kormány, amely nem képes az országban a békét biztosítani, a pakisztáni dolgozókat megvédeni. Saját biztonságukra nincs az a pénz, amit ne költenének, a dolgozók és a nép azonban nem számít.

    Ez a kormány képtelen arra, hogy a tartományok lakóit érintő, a felébresztett gyűlőletből fakadó aktusokat megakadályozza. Az APTUF úgyszintén felelősnek tartja a politikai pártokat, mert az utóbbi választásokon ugyan azt vallották, hogy a dolgozókat képviselik, mégsem ítélték el soha a munkások legyilkolását.
    A kormány minden imperialista háborút elfogad és hozzájárul a terrorizmus növekedéséhez Pakisztánban.

    Az APTUF követeli, hogy a kormány azonnal Nemzeti Akciótervet vezessen be a terrorizmusnak nem csak pakisztáni, hanem az egész régióbéli megfékezésére, szakítson az imperialista háborúkkal, az IMF-től és Világbanktól ne vegyen fel kölcsönt, azok politikáját utasítsa vissza, jó viszonyban éljen szomszédaival, katonai költségeit mérsékelje, minden meggyilkolt családjának 2 millió rúpia kártérítés adjon, a család tagjainak pedig munkát biztosítson.

    Május elsején a tiltás ellenére az APTUF kiment az utcákra…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.