2011. március 9., szerda

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértésének kommünikéje

Akkor, mikor a tunéziai nép támaszkodva népi bizottságaira és az UGTT szakszervezeteire sikeresen elűzte Ganusit elutasítva Ben Ali rendszerének «újrafestését» és az Tunézia-Európai Unió társulási egyezményéhez való visszatérést…

Akkor, mikor Egyiptomban munkássztrájkok és tömegtüntetések hulláma önti el az országot Shafik-kormány ellen megteremtve annak lemondását…

Akkor, mikor a népek felegyenesednek az igazságtalanság és az elnyomás ellen Omantól Líbiáig, mikor Bahreinben több hét óta több tízezer tüntető demonstrál a monarchia ellen alkotmányozó gyűlésért…

A “világ nagyjai”, Obama, a NATO, az Európai Unió és Európa tőkés kormányai annak ürügyén, hogy a Kadhafi-rendszer kegyetlenül leszámol a líbiai néppel, már elkötelezték magukat a beavatkozás és intervenció veszélyes eszkalációja mellett.

Az USA kormánya a Bahrein melletti bázisról 5. flottáját Líbia közelébe vezényelte, a NATO és az Európai Unió megerősítette, hogy “nem zárnak ki semmilyen lehetőséget”. Márc. 2-án helyi források megállapították, hogy a Szuezi-csatornára (Egyiptom) amerikai hajók érkeztek.

Képmutatók! Ugyanezek elfogadják Kadhafi rendszerét el 2001 óta, mikor Kadhafi a (főként szénhidrogének) privatizációjára, Bush és szövetségesei «antiterorrista» politikájára átállt.

Képmutatók! Hillary Clinton és Obama védelmi tanácsosa fogadta nagy pompával Moatassim Kadhafit, Muammar Kadhafi fiát és a Nemzetbiztonsági Tanács igazgatóját 2009 áprilisában.

Ugyanazok, akik tegnap elözönlötték Afganisztánt és Irakot, folytatva a gyilkos megszállást, ugyanolyan katonai intervencióra készülnek Líbiában. Ez a beavatkozás nem csak a líbiai nép, hanem a tunéziai és az egyiptomi forradalom ellen is irányul. A régió minden népének szuverenitása ellen fordul, még egy lépést téve azután, hogy létrehozta az Africomot (egyesült parancsnokság, mely az USA katonai és biztonsági lépéseit koordinálja ezen a földrészen). Minden, a privatizáció és az IMF ellenreformjai ellen tiltakozó nép és dolgozó ellen fordul, ideértve Európát és az USA-t is, a nemzeti szuverenitás megvonásával.

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése híven a népek saját sorsuk feletti önrendelkezési jogának demokratikus elvéhez, állást foglal:

- semmiféle bevatkozást, semmiféle intervenciót!
- a líbiai nép elleni megtorlás azonnali leállítását!
- a népek önrendelkezési joga tiszteletbentartását!
- el a kezekkel az egyiptomi és tunéziai forradalmaktól!

2011.márc.5.
Louisa Hanoune,
Daniel Gluckstein

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.