2014. július 29., kedd

Röviden


♦ A ramadánvégi muzulmán ünnep sem akadályozza Izraelt háborúja folytatásában a gázai övezetben. Eddig 1098 palesztint öltek meg,  6200 a sebesültek száma. Az izraeli veszteség 48 katona.


 Líbia: a kormány figyelmeztet az «állam összeomlásának» veszélyére. A nagykövetségek bezárnak, a külföldiek eltávoznak az országból. A «szabad miliciák» által ellenőrzött repülőtereket lezárták. A szövetséges katonai csoportok egymás ellen harcolnak Tripoliért… A Le Monde szerint «az eredmény az lehet, hogy a 90-es évek eleje Szomáliája mintája szerint az ország szétrobbanthat».


 Argentina a csőd szélén, különösen, hogy az amerikai igazságszolgáltatás elsődlegesként megítélt 1,3 milliár dollárt az Eliott et Aurelius spekulatív alapoknak. A szakértők által «keselyűknek » nevezett alapok az államadósságokat veszik meg alacsony áron és mihelyt tehetik, nominális áron követelik.  
 
 A franciák mindössze 3%-a bízik meg teljes mértékben az V. köztársaság elnökében, François Hollande-ben (a Harris Interactive hétfői publikálása).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.