2016. május 17., kedd

Az uszítás iskolája …




Amikor állatkínzásról hallunk, vagy ilyet látunk a híradásokban, valamennyiünket felháborít és mélyen elítéljük az elkövetőt  vagy elkövetőket!
A minap láttam az RTL-en egy hírt, hogy egy gólyát kamaszok megkínoztak és megöltek.
Felháborító és mélyen elítélendő – azt hiszem ez nem is lehet kérdés.

De hogyan és milyen profi, alattomos módon lehet az emberek érzelmeire hatva élni és visszaélni – a  szélsőjobboldalhoz köthető hírportálokon ( N1 TV, Kurucinfo, Alfahír), a Jobbikhoz és csatlósszervezeteikhez tartozó és magukat újságíróknak tartók írásainak a révén, akik gyakorlatilag arra szakosodtak , hogy gyűlöletek keltsenek népcsoportok ellen – elsősorban a cigány származású magyarokkal, de a zsidókkal, s amióta van menekültkérdés, a migránsokkal szemben!

A konkrét esetben egy fiatal kamasz, cigány származású srác volt az elkövető, és a szélsőjobboldaliak mindjárt rá is repültek, merthogy az a feladatuk, ahogy fent is írtam, hogy emberek érzelmeire hatva a romák ellen hangolják az embereket.
Csak jelzem, soha, semmilyen más esetben, ahol nem romák az elkövetők, nem jelennek meg, nem masíroznak, nem tíltakoznak!!!!!!!!

Az RTL első félórája már-már átalakult bűnügyi magazinná, sok-sok gyilkosságot adtak hírül mostanság, aminek nem romák voltak az elkövetői, de persze érthető okokból ott nem kiáltanak "magyar bűnözést" mert azzal a céljukkal, hogy a cigány lakosság ellen hangolják a lakosságot, az pont ellentétes lenne!!

Persze nyílván nem értenék egyet semmilyen népcsoportra ráhúzott általánosító stigmatizálással sem.

Tegnap egyik csoportban láttam (később más csoportban is), hogy egy H L nevű szélsőjobbos alak a N1-ről osztotta ezt az esetet a következő felvezetőcímmel: "Jászapátiban 15 éves bűnözők brutálisan kivégeztek egy gólyát".
Mielőtt tovább megyek: honnan ismerték a 15 éves kamaszok előéletét, hogy bűnözőnek nevezzék?  A tett szörnyű, de egyedi, és legfőképp nem beszélhetünk egy ilyen eset miatt arról, hogy egy 15 éves kamasz emiatt bűnözőnek lenne tekinthető!
A felvezetés meglehetősen csúsztat és a célja a minél nagyobb hatás elérése.

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor a rendszerváltás után beindult a védett madarak lemészárlása és kicsempészése az országból, főként az olaszok jártak az élen e téren magyar segédlettel!
Többeket sikerült a határon lefülelni, akik többszázezer madarat öltek meg és próbálták kivinni külföldre, de vélhetően sokkal több legyilkolt védett madarat sikerült kivinni azoknak, akik nem buktak le. Azon túl, hogy madarak százezreinek vagy millióinak a legyilkolását követték el, még hatalmas pénzeket is kerestek vele,

Izenem az újnyílas neonáciknak, hogy jó lenne, ha néha saját házuk táján is sepregetnének, higyjék el, soha nem végeznének a takarítással!
Azért az mindenképp megérne egy mondatot, hogy egy olvasójuknak sem tűnik fel: mindig csak olyan írások, posztok jelennek meg a portáljaikon, amiben a romák által elkövetett vélt vagy valós bűncselekményről írnak.
Nem tűnik fel nekik, hogy szélsőjobboldali portáljaikon egyetlengy olyan bűncselekmény nincs. amit a nem roma magyarok követtek el?
Mégegyszer lassan írom, hogy mindenki értse: egyetlenegy sem!!!!!!
Legalább annyi eszetek lehetne, basszus, hogy néha egy olyat is betesztek a sokból, amit nem romák követtek el, hogy ne lehessen egyoldalúsággal vádolni, de úgy látom, a gyűlölet annyira elvakulttá tesz benneteket, hogy ennyire nem figyeltek a részletekre!!



(Fáni Tibor Balogh írása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.