2016. május 12., csütörtök

Primitív UNICEf propaganda

Itt (http://unicef.hu/hogylehet/) érzékelhető, hogy mit meg nem lehet tenni a PÉNZÉRT, mert a magyar UNICEF hangulatkeltő propagandafilmjei kifejezetten az emberek zsigeri érzelmeire, indulataik felkorbácsolására alapoznak. Ezek a kisfilmek semmiben sem különböznek a kormány menekültellenes kampányától, annak szellemiségét veszik át. Egyetlen dologra alkalmasak: az indulatok felkorbácsolására, a bizalmatlanság fokozására, a gyűlöletkeltésre, a családok és a társadalom kohéziójának még fokozottabb szétverésére.



A sikeres jobbágyosításhoz ugyanis elszigetelt és kiszolgáltatott, mindenkivel szemben bizalmatlan egyedekre van szükség. És ezt mát gyermekkorban a legjobb elkezdeni. Hogyan lehet szerencsétlenné tenné egy gyermeket. Ha mákisgyermekkorban beléje oltjuk a szülője iránti beteges félelmet és bizalmatlanságot. Olyan ez mintha a nemzeti-keresztény kormány Arthur A. Finkelstein - Habony Árpád propaganda agytröszt párosa készítette volna ezeket a kisfilmeket a magyar UNICEF számára.



Siralmas nézni, ahogyan egy egyetemi oktató elveszíti minden intellektuális és erkölcsi tartását, képességét, amikor védenie kellene a védhetetlen. Érdemes megfigyelni miképpen toporog ott a professzor asszony. Szerinte ez a társadalmi vita gerjesztésének legjobb módszere? A cél szentesít minden eszközt?



A magyar UNICEF kisfilmek tökéletesen beleillenek abba a mostani társadalompolitikai gyakorlatba, amely célzottan kriminalizál társadalmi csoportokat. Kérdés, hogy a nemzetközi UNICEF mit szól mindehhez? És a kriminalizált apáktól még pénzt is szeretne az UNICEF?

Miért csodálkozunk, ha ebben a társadalomban lassan senkinek és semminek nem lesz, nincs becsülete!


A tiszteletet nem lehet kikényszeríteni, hanem azt ki kell érdemelni. Ezek után mégis milyen megbecsülésre tarthat számot Tausz Katalin, és mit gondol az intellektuális tisztességről? Mégis milyen szellemben tanított és tanít? Ezzel a mentalitással milyen "szakemberek" kerültek és kerülnek ki a keze alól? Ezek dolgoznak a gyámhivatalokban és a gyermekvédelmi szolgálatoknál? Talán nem véletlen, hogy a tatai borzalmas gyermekgyilkosság kapcsán a gyermek védelmére szakosodott szolgálatok minden lehetséges és elképzelhető hibát elkövettek. Miért? Mert a 8 éves kislányát bosszúból brutálisan meggyilkoló anyuka egyszerűen nem illett bele az előítéletekbe és a sztereotip sémákba!



Nem kérdés, hogy beteg ez a magyar társadalom. A kérdés az, hogy vajon miért? Nem az olyan "szakemberek", mint Tausz Katalin, és sok-sok más, "értelmiséginek" nem igazán mondható, magasan diplomázott egyén teszi azzá?



Hogyan lehetséges, hogy ez "nem hír" sem a Népszabadságnál, sem pedig a Népszavánál?

Alapkérdés: Mikor fog megszólalni a Nagycsaládosok Országos Egyesülete????




(J.A.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.