2016. május 5., csütörtök

Putyin volt miniszterének gyanús halála

Forrás: Afp
Az orosz milliárdos Mihail Leszint, Putyin komunikációs ex-miniszterét 2015-ben egy washingtoni hotelben holtan találták. Korábban azt közölték, hogy szívroham végzett vele, egy újabb jelentés azonban inkább gyilkosságot feltételez.  



Az amerikai sajtó most azt jelentette be, hogy a múlt évben holtan talált Leszint a fejére éles szerszámmal mért csapással ölték meg, nyakán, felsőtestén, végtagjain hasonló sérüléseken találtak – az amerikai főváros igazságságügyi orvosszakértője jelentése alapján. A washingtoni rendőrség szóvivője, Dustin Sternbeck szerint, akit a Washington Post idéz, az ügyet vizsgálják, de nem erősítette meg, hogy gyilkosságról van szó.  
A Kreml szóvivője, Dmitrij Peskov kijelentette, hogy szeretné, ha Moszkva "hivatalos és részletes információkat" kapna Leszin haláláról.
Leszin 57 éves volt, korábban Vlagyimír Putyin kommunikációs miniszteri posztját, majd az RT televízió (a volt Russia Today) elindítását bízták rá.
Miután kivált a kormányból, a Gazprom holding médiaigazgatója lett, egy éve mondott le családi okokra hivatkozva. Leszinnek Európában sokmillió dolláros vagyona, Los Angelesben pedig több mint 28 millió dollárt érő ingatlanai vannak.
2014 júliusában Roger Wicker amerikai szenátor szövetségi vizsgálat indítását követelte azzal kapcsolatban, hogy Leszin az USA-ban nem követett-e el pénzfehérítést, vagy kapcsolatban állt-e az amerikai szankciók által érintett személyekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.