2012. június 22., péntek

Hírek és kommentek





Bírósághoz fordult Schmitt Pál volt köztársasági elnök a doktori fokozatát visszavonó Semmelweis Egyetem döntése miatt.– eső után köpönyeg?

Lemondott Szőcs Géza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára – egyáltalán, mit keresett ott? hacsak nem azt a havi egymilliót?

Továbbra is nagy a bizonytalanság a júliustól hatályos új Munka törvénykönyve körül, hiszen a módosító javaslatokat még csak most tárgyalja a parlament – azért valami bizonyos: a munkavállaló nem fog jól járni.

A görög társadalom végletesen kettészakadt: a középosztály, felső középosztály inkább beszavazta az Új Demokráciát a hatalomba, hogy az Unióval megegyezésre törekvő kormány alakulhasson – míg a leszakadó rétegek tömegei nem érdekelnek senkit.

Visszavonta a napirendről a taxisrendelet-javaslatot Tarlós István főpolgármester szerdán a Fővárosi Közgyűlés rendes ülésén – eredményes volt a júniusi taxis demonstráció?

A kötelezettségszegési eljárás előszobájába lépett a telekomadó, a kiskereskedelmi különadó és a cafetéria-rendszer ügye - közölte az Európai Bizottság. Ugyanakkor ha az adómentes pálinkafőzésen nem változtat a kormány két hónapon belül, akkor perelnek – mi van, bukik a pálinkafőzési szabadságharc?

Benyújtotta a kormány az új MNB-törvényt, amely ugyan figyelembe veszi a nemzetközi szervezetek elvárásait, de törvényileg nem garantálja, hogy nem neveznek ki új alelnököt. A jegybankelnök fizetésén és esküjének szövegén sem változtat a kormány – csapataink még harcban állnak, de az óvatos visszavonulás megkezdődött.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. a közelmúltban újabb rekultivációs, vasút- és útépítési munkákat nyert el konzorciumtársaival együtt. A cég részvételével megvalósuló munkák értéke eléri a 280 milliárd forintot. – Mi is kell a jó munkához? Megvan: Simicska!

Kilométerenként mintegy százmillió forintért számolhatja fel a kátyúkat Pápa és Szilsárkány között a Közgép konzorcium –  kátyúnként mennyi?

Magánterületen dolgoztak a közmunkások Gyöngyöspatán, ezért több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást kell visszafizetnie a településnek – és miért nem a magánterület gazdája fizeti?

2013-tól a személyi jövedelemadó eddig helyben maradó részét, a gépjárműadó 60 százalékát és az illetékbevételeket is elveszik a településektől – az oktatási intézmények elvesztése viszont tiszta nyereség.

Nemzeti konzultációra, debreceni futballstadionra, bedőlt devizahitelesek lakásainak felvásárlására jóval több, szociális juttatásokra és az önkormányzatokra jóval kevesebb jut a jövő évi költségvetésben, az öregségi nyugdíjellátás összkiadása az infláció felett nő – legjobban a konzultálási mániákus, állami lakást ingyen kapó kiöregedett focisták járnak.

A pszichiátrián rosszabb élni, mint négy éve – s még ha csak ott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.