2013. december 26., csütörtök

Stadionok országa



  • Tapeta Stadion, Murawa, Piłka A képviselők 252 igen szavazattal, 84 nem ellenében hagyták jóvá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jövő évi büdzséről szóló javaslatát.

Összesen 26 stadion fejlesztésére különített el pénzt a büdzsében a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként, ez összesen 12 milliárd forintba kerül. A győri, a kaposvári, a kecskeméti, a paksi, a pápai és a békéscsabai stadion felújítására egyenként 560 millió forintot fordítanak. Ugyanennyi pénz jut a budapesti Szusza Ferenc és Hidegkuti Nándor Stadion fejlesztésére. Ugyanígy félmilliárd forintot jut a pécsi, a nyíregyházi és a zalaegerszegi, valamint a fővárosi Illovszky Rudolf Stadion felújítására.
A legtöbb pénzt, egyenként 600 millió forintot a siófoki, a dunaújvárosi és a gyirmóti stadion fejlesztésére adott a kormány, a budapesti Bozsik Stadion, valamint az ajkai, a balmazújvárosi, a ceglédi, a kozármislenyi, a soproni, a szolnoki és a tatabányai stadionokra pedig 400-400 milliót. A mezőkövesdi stadion is kap 220 millió forintot, a szigetszentmiklósi és a kisvárdai futballpálya felújítására 120-120 millió forintot költenek, míg 95 millióból tartalékot képeznek.
A fejlesztések mellett több stadionépítést is beterveztek: a debreceni stadion építése 1,8 milliárd, a szombathelyié 4,6 milliárd, a székesfehérvárié 4,5 milliárd, a diósgyőrié 1,75 milliárd, a ferencvárosié 8,4 milliárd forintba fog kerülni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.