2015. április 5., vasárnap

«A terrorizmus elleni harc» eredménye: 1,3 millió halott Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban




 


 

Három szervezet 101 oldalas jelentést hozott nyilvánosságra, címe: "Body Count: Casualty Figures after 10 years of the 'War on Terror'", a Nobel-díjas  Association internationale des médecins pour la prévention de la guerre nucléaire, a Physicians for Social Responsibility és a Physicians for Global Survival.  A jelentés különféle forrásokra, közöttük kormányforrásokra támaszkodva  megerősíti, hogy az 1,3 millió áldozat «alacsony becslésű adat» és más országok (Jemen, Szomália, Líbia, Szíria) konfliktusait nem tartalmazza.

A jelentés szerint a 2003-ban, az USA által Szaddam Husszein tömegpusztító fegyverei ürügyével lerohant Irak fizette a legsúlyosabb áldozatot. George W. Bush elnök háborúja a terrorizmus ellen körülbelül egymillió halálos áldozattal járt (szemben az amerikai sajtó 111 ezres közlésével).  Afganisztán követi: 220.000 halott, majd Pakisztán: 80.000, ahol sok az amerikai drónok gyermekáldozata.

A jelentést közzéadó három szervezet a «terrorizmus elleni harcot» a "genocidiumhoz közeli emberiségellenes bűncselekményként" értékeli…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.