2015. április 17., péntek

Innen-onnan röviden




 





·      A 82 milliós Németországban hat és félmillió azok száma, akik nyakig ülnek az adósságban, és várhatóan nem is fogják visszafizetni tartozásukat.

  • 1985 óta Belgiumban átlagosan hetente 43 kisfarm szűnt meg, 30 év alatt 63 %-uk, leginkább az 5 hektárnál kisebbek, miközben csak 1995 és 2006 között a belga mezőgazdasági művelésre alkalmas földek ára hektáronként megháromszorozódott, az átlagos 9.300 euróról több mint 27.000 euróra emelkedett.
  • Hatvanmilliárdos meglepetés a magyar kormánytól. Ekkora összeget spórolhatnak meg a cégek jövőre a társasági adó mérsékléséből!
  • Az orosz űrprogramot késleltető botránysorozat nyomán őrizetbe vették Szergej Terentyevet, az új orosz űrkikötő, az úgynevezett Keleti Kozmodrom építését kivitelező vállalat vezérigazgatóját. A nyomozók megállapítása szerint – bár rendelkezett a szükséges összegekkel –, Terentyev az év eleje óta nem adta ki a projekten dolgozó munkások bérét, akik emiatt sztrájkba léptek, majd miután ez hatástalan maradt, éhségsztrájkot kezdtek - jelentette a RAPSZI, a hivatalos orosz jogi hírügynökség. A visszatartott kifizetések összege meghaladja a 14 millió rubelt (260 ezer dollár).
  • Japán befektetők birtokában 1,2244 ezer milliárd dollár, kínai kézben pedig 1,2237 ezer milliárd dollár értékű amerikai állampapír van az amerikai kormány adatai szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.