2014. augusztus 3., vasárnap

Bojkott Izrael ellen!






Izrael illegálisan katonai erőszakot használ

- Dokumentált, bizonyítható, hogy a nemzetközi jogon erőszakot vesz katonai hadműveleteivel, invázióival, a palesztin területek elfoglalásával. Az izraeli háborúk sorozata nem legitim védekezés, hanem az agresszió eszköze, a hivatalos izraeli állásfoglalás szerint is az «aránytalan erő» (Dahiya-doktrina) alkalmazása, ez  alapján tartja Izrael állam leghatásosabb eszközének a civilekre támadást, az infrastruktúra lerombolását, az irreguláris ellenállás megsemmisítésének kisérletét. Katonai erővel tartja fenn törvénytelen megszálló, gyarmatosító és apartheid rendszerét, hogy megakadályozza a palesztin népet az önmeghatározás megkérdőjelezhetetlen joga gyakorlásában. Az ENSZ és más nemzetközi szervezetek részt vettek ezekben az emberiségellenes büntettekben több ízben is. Izrael ezen pusztítása teljes büntetlenségben zalik nagy részben nemzetközi katonai együttműködés keretében, a világ legtöbb kormányának cinkosságával.

Izrael cinkosai

- 2009-2018 között az USA 30 milliárd dollár értékben nyújt Izraelnek katonai segítséget. 2011-ben  az amerikai polgár adójából átlagosan 21 dollárral segítette Izraelt katonailag.  

- Az Európai Unió országai szintén segítik fegyverimporttal és licenszekkel.  2005-2009 között ennek értékét 7.465.500.000 euróra becsülik. Izrael állam nem közöl erről számokat; de az EU-ból Izraelbe érkező fegyverimport 2012-ben 290 %-kal haladta meg az előző évit.

A «földi kipróbálású haditechnika»

- 2008-11-ben Izrael volt a világ 7. legnagyobb fegyverexportálója, lakosai számát tekintve pedig első. Haditermelése 80 %-a megy exportra, értéke 7,2 milliárd $. Az izraeli kormány és gazdaság számára ez a forrás vitális, egyben hatalmas csábítás az állandósult megszállásra, a gyarmatosításra, a háborúcsinálásra. A fegyvereket a palesztinok ellen tudják mindjárt tesztelni is. A gázai 2008-2009-es támadást követően az izraeli hadsereg és fegyvergyártók szalont nyitottak, ahol bemutatták új technológiájuk hatékonyságát (1400 halott).

- Izrael nemcsak a megtorló rezsimeknek szállít fegyvert, hanem militarizációs ideológiájával is üzletel.

- Izrael rendszeresen használ pilóta nélkül vezérelt repülőgépeket Gázában is. A drónok legnagyobb exportálója a világon, vásárlója Ausztrália, Kanada, Horvátország, Franciaország, Grúzia, Mexikó, Szingapúr, Svédország, Nagy-Britannia, Brazíliai és az USA. 

- Izrael a «biztonság, fejlesztés, képzés»  területén is "élen jár". Részt vesz az Európai Unió kutatási programjaiban, így a 2007-2013-es periódusban az izraeli hadiipari vállalatok 244 millió eurót kaptak az EU-tól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.