2014. augusztus 2., szombat

Röviden


  Franciaország


 2013-ben százezer munkahely szűnt meg a magánszektorban, jelenti az URSSAF ügynökség.
A francia háztartások gáz és villanyszámlái 2013-ban 6 %-kal emelkedtek az előző évhez képest, az 2011-ben még csak évi 1500 euróról 1800 euróra. 

Soha nem volt ilyen alacsony a megtakarítások kamatja: a népi betétek kamatja 1, 25 %-ról 1 %-ra csökkent.

Air France: az Air-France-KLM igazgatósága szokás szerint elhárít minden felelősséget magáról a gépek késére miatt és a CGT szakszervezeti tömörülést hibáztatja. Az Orly, Roissy-Charles-de-Gaulle és regionális repülőtereken a földi személyzet hívott sztrájkra  a «Transform 2015» prrogram és a cég alvállakozói politikája ellen.

Nemzetközi téren és egész Franciaországban megsokszoródtak a palesztinokat támogató tüntetések az izraeli bombázások azonnali felfüggesztéséért.  


 Dél-Afrika



 A 220 000 vasmunkás egy hónapja kezdődött szrájkja a jövö hét
elején végetér. A NUMSA szakszervezeti szövetség aláírta a három év alatt megvalósítandó 10 %-os munkásbér-emelést.





Magyarország



Dühödt Orbán-bírálat a The New York Times szerkesztőségi
cikkében a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde miatt. Az EU valódi gazdái a Magyarországnak szánt uniós források csökkentését, valamint az ország szavazati jogának felfüggesztését "javasolják".






Gáza




A tankokról, repülőkről indított támadások, az összedőlt épületek legalább 107 palesztint öltek meg a péntekről szombatra virradó éjszakán alapvetően Rafah térségében. Ezzel több mint 1640-re emelkedett a megöltek száma.


Kína: 65 halott, 150 sebesült egy üzemben

A Sanghajhoz közeli Kunshanban az amerikai autógyártók, közöttük a General Motors alvállalkozója üzemében robbanás történt, amelyet a magas hőmérséklet és a csiszoláskor keletkezett por idézhetett elő. A tajvani tulajdonosok 450 dolgozót foglalkoztattak, szokás szerint a biztonsági előírások és berendezések mellőzésével. A kínai Twitteren, a Sina Weibon egy szemtanú szerint az üzem szinte felismerhetetlenné vált. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.