2016. november 11., péntek

A hónap végén Trumpnak valószínűleg a bíróság elé kell állnia



Győzelme ellenére Trumpnak több váddal is szembe kell néznie az igazságszolgáltatás berkeiben.

Mielőtt beköltözne Trump a Fehér Házba, egy San Diego-i bíróság előtt kell megjelennie a "Trump University"-vel kapcsolatos kollektív panasz kapcsán. Egyetemi hallgatók nyújtották be az ingatlanmágnás ellen csalás miatt. Azzal vádolják, hogy hamis igéreteket tett képzésükkel kapcsolatban és azt kérik, térítse vissza számukra a kurzus árát.
A 2000-es évek közepén Donald Trump "egyetemet" indított azzal az igérettel, hogy felfedi üzleti sikereit illető "titkait". 5000 egyetemi hallgató iratkozott fel – számosan azonban úgy gondolják, becsapta őket. Az egyetemi költségek fejenként a 35 000 dollárt is elérték (31 000 euró). A 2010-ben bezárt intézményt számos alkalmazottja szintén "csalásnak" és "komplett hazugságnak"minősítette.
A milliárdosnak a maga részéről az a véleménye, hogy megszolgálta a hallgatók pénzét és az elégedett hallgatók véleményét idézi. Ez sem egészen helytálló, mivel arról szól a fáma, hogy bizonyos nyomást gyakorolt rájuk …
Trumpnak valószínűleg nov. 28-án kell megjelenni  San Diegoban, Kaliforniában, a bíróság előtt a  Trump University ügyben.
A hivatalban levő elnököket védi a törvény a jogi procedúrákal szemben, de nem a Fehér Házba kerülésük előtti ügyeket illetően. Az, hogy valakit elnöknek választanak, nem elég, hogy elkerülje a bírákkal való szembenézést. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.